Waarom ik me toch heb laten vaccineren

toch laten vaccineren

Ik kreeg via social media veel verbaasde reacties toen ik vertelde dat ik me toch had laten vaccineren. Want ik was er helemaal geen voorstander van en daar liet ik me regelmatig over uit. Maar toch heb ik in november een coronaprik gekregen, en vandaag leg ik jullie uit waarom ik daarvoor gekozen heb.

QR code

Toen er bekend werd gemaakt dat er plannen waren om de QR code op meer plekken te gaan gebruiken, baalde ik behoorlijk. Ik was niet van plan om me telkens te laten testen als ik ergens naartoe moest of wilde. Zonder QR code kom je op heel veel plekken niet meer binnen en dat zag ik niet zitten.

Kinderen de dupe

Lenn heeft 2 keer per week zwemles en ook daar kom je zonder QR code niet meer binnen. Een belachelijk besluit wat mij betreft, want ieder kind moet toch gewoon naar zwemles kunnen en vervolgens afgedroogd kunnen worden door zijn eigen ouders?

Geen keuze

Door deze regels had ik het gevoel dat ik geen keuze meer had. Natuurlijk heb je altijd een keuze, maar de regering was bezig om het de ongevaccineerde mensen ontzettend moeilijk te maken. En terwijl ik eerst nog heel naïef dacht dat de coronapas alleen een paar maandjes in de horeca zou gaan gelden, dacht ik daar inmiddels heel anders over. Deze regels gaan niet zomaar even teruggedraaid worden. En waar houdt het op, mogen we straks het schoolplein niet meer op zonder QR code? Of de winkels niet meer in? Ik kreeg het gevoel dat ik geen keuze meer had, en daarom besloten Bart en ik om ons toch maar te laten vaccineren.

De eerste prik

Op vrijdagmiddag reden Bart en ik naar de priklocatie waar we zonder afspraak naartoe konden en jeetje, wat was het daar druk! We hebben bijna een uur in de rij gestaan voordat we eindelijk aan de beurt waren. In de rij hoorde ik dat we absoluut niet de enige waren die zich uiteindelijk toch maar lieten vaccineren doordat de maatregelen steeds strenger werden.

Nog geen QR code

Maar na die eerste prik ben je er nog niet, dan duurt het nog een paar weken totdat je je QR code hebt. Gelukkig mochten we de eerste twee weken nog zonder QR code naar binnen bij zwemles, zodat we Lenn toch nog konden afdrogen. Daarna veranderde dat, maar gelukkig bood onze familie meteen aan om mee te gaan om Lenn af te drogen en aan te kleden.

En toen; een positieve coronatest

In de week voordat we onze tweede vaccinatie zouden krijgen, werd ik verkouden. Ik besloot voor de zekerheid maar even een zelftestje te doen en ja hoor, die was positief. Nomi en Lenn voelden zich ook niet lekker, maar ik had nog maar twee zelftesten in huis en het leek me verstandig dat Bart ook even een testje zou doen, want hij was op dat moment nog op zijn werk. Nomi gilde dat ik niet bij haar in de buurt mocht komen omdat ik corona had en ik dacht, laten we eerst maar eens kijken of je het zelf niet hebt. Ik liet haar zelf het stokje in haar neus doen en ook haar test was hartstikke positief. Toen durfde ze gelukkig weer naast me te zitten!

Herstelbewijs

Bart testte ook positief, dus we maakten een afspraak bij de GGD. Want ik dacht, als die positief is, kunnen we de tweede prik niet laten zetten, maar hebben we wel een herstelbewijs en dus een QR code.

Vervolgens hadden we best een gezellige quarantaine met zijn allen en we waren al vrij snel weer helemaal beter. En achteraf hadden we helemaal geen vaccinatie hoeven te nemen, aangezien het ons eigenlijk alleen maar om de QR code ging. Ik geloof namelijk nog steeds niet dat het echt werkt. Iedereen moet het natuurlijk helemaal zelf weten, maar zonder de QR code regels, zou ik er niet voor gekozen hebben om me te laten vaccineren.

Tweede prik?

Mijn herstelbewijs is in Nederland een jaar geldig en in veel andere landen een half jaar. Voorlopig heb ik dus genoeg aan mijn herstelbewijs en ik heb niet de behoefte om me nog een keer te laten vaccineren. Dus zolang het niet hoeft, neem ik nog even geen tweede prik.

Zijn jullie gevaccineerd?

3 gedachten over “Waarom ik me toch heb laten vaccineren

  1. Lifestyle Mommy's ~ Linda schreef:

    Ik heb me wel laten vaccineren omdat je als je dan corona zou krijgen minder ziek zou worden. Aangezien mijn lichaam soms al moeite heeft met een griepje durfde ik het risico niet aan om het niet te doen. Maar zoals je al zegt, het is ieder z’n keuze. Ik vind het prima, als mens elkaar maar met respect blijven behandelen, wat je keuze ook is. En daar schort het helaas nogal eens aan 😪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.