Dingen die mijn kinderen doen na hun bedtijd

na bedtijd

Rond 19.00 uur gaan Lenn en Elena naar bed. Nomi mag dan nog even beneden blijven zodat we samen kunnen lezen. Rond half 8 gaat zij ook naar bed, maar het komt regelmatig voor dat het dan nog een hele tijd duurt totdat de kinderen allemaal slapen. Wat ze dan allemaal nog aan het doen zijn, vertel ik je in dit artikel.

 1. Bij elkaar in bed gaan liggen. En dan gaan ze natuurlijk niet slapen, nee, dan moet er eerst nog uitgebreid gekletst en gespeeld worden.
 2. In papa en mama’s bed gaan liggen. Het liefst met zijn drieën en als het aan de kinderen ligt, moet er eerst nog een hele tijd gespeeld worden voordat ze eraan toe zijn om te gaan slapen.
 3. Loomen. Nomi en Lenn zijn er gek op om sieraden te maken van loombandjes, en dat doen ze regelmatig ’s avonds ook nog even, op het moment dat ze al hadden moeten slapen.
 4. Schrijven en tekenen. Nomi heeft een notitieboekje in haar bed liggen die ze wel eens gebruikt als dagboekje. Maar als Lenn bij haar is, wordt er ook regelmatig in getekend en soms leert ze Lenn dingen schrijven.
 5. Naar beneden, om één van de volgende redenen:
 6. ‘Ik heb dorst’
 7. ‘Ik ben mijn knuffel vergeten’
 8. ‘Ik heb eng gedroomd’ (terwijl ze hun ogen nog niet eens dicht hebben gedaan.
 9. ‘Ik ben bang’
 10. ‘Ik ben niet moe’
 11. ‘Ik kan gewoon niet slapen’
 12. ‘Wanneer gaan jullie dan naar bed?’
 13. ‘Ik heb honger’
 14. ‘Ik wilde nog iets vertellen’
 15. ‘Ik wil toch een pyjama aan, maar ik kan er niet bij’ (nadat hij eerst zei dat hij absoluut geen pyjama aan wilde, want dat was veel te warm’
 16. ‘Ik kan niet slapen als ik alleen ben’
 17. ‘Maar wij hebben afgesproken dat we vanavond een slaapfeestje hebben, dus we moeten wel bij elkaar slapen’
 18. ‘Mag ik nog een kusje?’ En tja, dan ben ik misschien totaal niet consequent, maar dan kan ik het niet laten om ze toch nog een kusje en een knuffel te geven.

Gaan jullie kinderen meteen slapen als je ze naar bed brengt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.