Review: de oefenboekjes van De Bijlesmeester

bijlesmeester

Nomi zit inmiddels alweer een half jaar op de basisschool. Ze vindt het ontzettend leuk en wat heeft ze veel geleerd zeg! Ze kent bijvoorbeeld steeds meer letters, ze kan al een heel klein beetje lezen en ze kan haar eigen naam schrijven. Daar is ze ontzettend trost op, maar ze is soms ook wel een beetje onzeker. Want ‘andere kindjes kunnen al heel goed schrijven en ik vind het nog moeilijk.’ Logisch natuurlijk, als groep 1 en 2 gecombineerd zijn. Met behulp van de oefenboekjes van De Bijlesmeester probeerde ik die onzekerheid een beetje weg te nemen.

De Bijlesmeester

De Bijlesmeester biedt bijles, oefenmateriaal en een online omgeving om te leren aan. Voor de basisschool zijn er verschillende oefenboekjes. Je kunt bijvoorbeeld oefenen met taal en rekenen, maar je kunt ook kiezen voor flitskaartjes.

Bijles

Zoals de naam al zegt is bijles de basis van De Bijlesmeester. Je kunt bijvoorbeeld hulp krijgen bij de voorbereiding op de cito of hulp bij een schoolvak. Taal, rekenen, Engels, begrijpend lezen, topografie, geschiedenis… Je kunt bijles volgen in bijna alle vakken, zowel op de basisschool als op de middelbare school. 

Oefenmateriaal

Om thuis lekker te kunnen oefenen, biedt De Bijlesmeester verschillende oefenboeken aan. Het oefenmateriaal is beschikbaar voor alle groepen. Wij ontvingen de oefenboekjes voor rekenen en taal voor groep 1 en 2.

Taal voor groep 1 en 2

taal groep 1 2

Nomi is erg leergierig en ze heeft veel interesse in leren lezen en schrijven. Ze vraagt regelmatig of ik iets voor haar op wil schrijven, zodat zij het na kan schrijven. Sinds ze drie jaar is, is ze erg vaak bezig met oefenboekjes.

Toen ik haar vroeg of ze zin had om een opdracht uit een oefenboekje wilde maken, riep ze volmondig ‘Ja!’. Ze koos eerst voor taal. De eerste oefening gaat over het herkennen en schrijven van letters. Eerst kijkt je kind welke letter het is, en daarna mag hij of zij hem zelf schrijven. Nomi vond het best moeilijk en daarom liet ik haar eerst met haar pen over het voorbeeld gaan. Daarna probeerde ze hem zelf te schrijven.

rijmen

Het boekje heeft allemaal verschillende soorten opdrachten en die afwisseling maakt het erg leuk. Nomi vond de opdrachten die over rijmen gaan ontzettend leuk en dit ging erg goed. En doordat het zo goed ging, was ze helemaal trots! In deze vlog (vanaf ongeveer 9 minuten) zie je hoe Nomi ermee bezig is.

voorzetsels

Weer een hele andere opdracht is deze, over voorzetsels. Kinderen moeten kijken waar het vogeltje is; bijvoorbeeld op, onder, in of naast de kooi.

Rekenen voor groep 1 en 2

rekenen groep 1 2

Ook het rekenboekje viel goed in de smaak. Bij deze opdracht moeten ze het aantal lieveheersbeestjes tellen en vervolgens opschrijven hoeveel het er zijn. Dit is ook meteen een leuke manier om te oefenen met het schrijven van de getallen.

vormen leren

Deze opdracht gaat over de verschillende vormen. Terwijl we deze opdracht deden, vroeg Nomi zich opeens af wat het verschil is tussen een rondje en een cirkel. En zo leerde ze weer iets extra’s!

oefenboekje rekenen

Ook het natekenen is erg leuk en leerzaam. De opdracht op de rechter bladzijde gaat wat dieper in op tellen, kinderen moeten het aantal blokjes dat eronder staat, inkleuren. Eerst moeten ze proberen te lezen welk getal er staat en daarna kleuren ze het aantal blokjes in.

Onze mening over De Bijlesmeester

Nomi is telkens met veel plezier bezig met de oefenboekjes. Het boekje over taal is haar favoriet, maar ze pakt ook regelmatig het boekje over rekenen. Het is ontzettend leerzaam en het sluit goed aan bij wat kleuters op school leren. Ik merk dat Nomi het ook erg leuk vind om er thuis mee bezig te zijn, in plaats van alleen maar op school. Wij zijn er dus erg enthousiast over!

Wil je meer informatie, of wil je oefenmateriaal bestellen? Kijk dan eens op de site van De Bijlesmeester.

6 gedachten over “Review: de oefenboekjes van De Bijlesmeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.