Weekvlog 5: vreemde adviezen op het consultatiebureau en naar de Apenheul

adviezen consultatiebureau

Vandaag heb ik weer wat bewegende beelden van ons gezin; mijn vijfde weekvlog staat namelijk online. Afgelopen week gingen we naar het consultatiebureau en we brachten een bezoekje aan de Apenheul!

Vreemde adviezen op het consultatiebureau

Vorige week hadden we een afspraak op het consultatiebureau, waar Elena haar derde prikjes kreeg. Al snel begon de verpleegkundige over vaste voeding, want dat mocht ze nu wel krijgen. Ik hielp haar nog even herinneren aan het feit dat Elena nog maar 3,5 maand was, maar dat maakte volgens haar niet uit. Ik dacht altijd dat het consultatiebureau adviseerde om na vier maanden te beginnen, maar blijkbaar is dat weer veranderd. Nou ja, wij wachten nog lekker eventjes!

Verder kreeg ik te horen dat we Elena vaker op haar buik moeten leggen. Ze heeft namelijk nog niet zo’n sterk nekje. Maar iedere keer als ik Elena op haar buik leg, draait ze zich om of gaat ze huilen. Het advies van het consultatiebureau was: houd haar beentjes maar vast, zodat ze niet om gaat rollen. En dat ze dan huilt, vinden ze niet erg. Nou, ook dat gaan we dus maar niet doen.

Naar de Apenheul!

Donderdag gingen we met zijn vijven naar de Apenheul. Nomi vond het best spannend, maar uiteindelijk had ze het heel erg leuk. Ook Lenn zei heel even dat hij het eng vond, maar een paar minuten later was hij van plan om een aapje te aaien… We hebben een ontzettend leuke dag gehad en de Apenheul is echt een aanrader wat ons betreft!

En verder

Verder hadden we een verjaardag en we gingen uit eten. En omdat we binnenkort zonnepanelen krijgen, moesten we twee kasten helemaal leeg halen om er een kabel doorheen te kunnen leggen. Niet het meest leuke klusje, maar nou ja. Gelukkig is dat nu weer klaar en liggen de spullen gewoon weer ín de kast.

De weekvlog

Laadt de video niet? Klik dan even hier.

Bedankt voor het kijken!

3 gedachten over “Weekvlog 5: vreemde adviezen op het consultatiebureau en naar de Apenheul

  1. Mariëlle schreef:

    Rare adviezen van het consultatiebureau. Misschien nog even dubbelchecken of degene met wie je hebt gesproken wel echt bevoegd is om deze info te geven? Ik vind het raar om je kind zijn benen vast te houden en te laten huilen. En heb dit ook nog nooit bij mijn vriendinnen mama’s gehoord.

  2. Sabine schreef:

    Borstvoeding kan heel goed tot 6 maanden. Hapjes komen erna wel. Ergens tussen de 4 en 6 maanden zijn de darmen pas af. Ik heb in Zweden gewoond waar het consultatiebureau altijd 6 maanden aanhoudt. Ik zou zeker niet met 3,5 maand beginnen.

    Je kindje dragen in een draagdoek kan ook de nek versterken, laten huilen zou ik ook nooit doen.

    Leuke vlog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.