Review; wasbare luier van Softbums

softbums

Sinds begin dit jaar gebruik ik wasbare luiers voor Lenn. Nadat ik een proefpakket had uitgeprobeerd was ik helemaal om, en al snel werd mijn collectie steeds groter. Ik ben vooral fan van pocketluiers, luiers waar je inleggers inschuift en waar geen overbroekje overheen hoeft. Op Nappys.nl ontdekte ik luiers van Softbums. Het eerste wat me opviel waren de leuke printjes en ik was er meteen erg benieuwd naar!

Softbums

Bij de luier kun je verschillende inleggers bestellen, van bamboe en microvezel. Door middel van drukknoopjes kun je ze op de goede grootte maken, en je kunt ze aan elkaar vastmaken.

wasbaar luieren

Ook kun je ze aan de luier vastmaken, zodat ze niet verschuiven. Erg handig!

softbums omni

De luier is is verstelbaar door middel van een ‘slide-2-size‘ technologie (oftewel, je maakt de ruimte bij de beentjes groter of kleine met een elastiek. Daardoor is de luier geschikt vanaf de geboorte tot en met zindelijkheid. Veel pocketluiers zitten mooi vanaf ongeveer 4,5 kilo, maar deze luier sluit al mooi aan bij kindjes vanaf 2 kilo!

wasbare luiers vanaf geboorte

Nou weegt Lenn niet bepaald 2 kilo (meneer gaat al richting de 9 kilo), maar ik wilde toch even kijken hoe de luier zou zitten bij smalle beentjes. Daarom besloot ik de luier eens aan te doen bij Nomi’s pop. En ja hoor, zelfs om die smalle poppenbeentjes dit de luier perfect! Ik geloof dus absoluut dat je deze luier vanaf de geboorte kunt gebruiken.

arthur

Ook om Lenn zijn spekbeentjes zit de luier helemaal goed. En kijk nou hoe leuk dit printje is!

wasbare luiers

Ook bij Lenns buik zit de luier als gegoten. Verder is hij wat slanker dan de meeste luiers, Lenn heeft een iets minder dikke luierkont dan anders. Maar wat ik belangrijker vind, is hoe lang de luier hem droog houdt. Bij ons werkt het het beste om een kleine microvezel inlegger te gebruiken, en daaronder een grote bamboe inlegger. En dan blijft hij makkelijk 3 a 4 uur droog!

wasbare luier

Mijn mening

Ik ben dus heel enthousiast over deze luiers en het zijn echt aanrader. Ze zitten goed, blijven lang droog en je kunt ze vanaf de geboorte gebruiken, waardoor je voor de eerste maanden geen andere luiers hoeft aan te schaffen. Ik kan dus alleen maar positief zijn over deze luier, en deze hoort zeker bij mijn favorieten!

De luiers van Softbums zijn te koop via Nappys.nl, in veel verschillende leuke printjes. En ik mag jullie een korting van 10% geven op de luiers en de inleggers van SoftBums. Daarvoor kun je de code ‘MadeByMalou’ gebruiken. Deze code is geldig tot en met 17 april.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

4 gedachten over “Review; wasbare luier van Softbums

  1. Joke schreef:

    Ik was een beetje aan het zoeken naar ervaringen met SoftBums. Ik vind het zelf een leuke slanke luier (mijn zoontje hoeft geen broeksmaat groter aan met deze). Maar… ik vind het zeer moeilijk om ze af te stellen aan de beentjes. De eerste keer was veel te gespannen. Ik had ze losser gemaakt en had lekken. Heb je tips voor mij? Momenteel zijn het de luiers die ik het minst snel vastneem. Alle tips welkom dus 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.