Rode lipstick: zo koop jij altijd de juiste kleur!

Gastartikel – Het dragen van rode lipstick kan veel doen voor je gezicht, mits je de juiste tint kiest. Zodra je een kleur kiest die niet bij je past kan het je tanden geler doen lijken of je huid bleker maken. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over rode lipstick, zodat je precies weet waarnaar je op zoek moet bij de parfumerie!

De juiste tint

Bij het dragen van rode lipstick is het van belang dat je de juiste kleur kiest. Ga hierbij eerst na welk type je bent. Heb je een blauwige ondertoon in je huid en asblond of –bruin haar, dan ben je een koel type. Heb je juist een warme ondertoon in je huid en een gouden of rode gloed in je haar, dan ben je een warm type. Ben jij een koel type? Dan ga je bij het uitzoeken van een rode lipstick voor helderrode kleuren met een roze of blauwe ondertoon. De warme types kunnen beter gaan voor warme kleuren. Denk aan een rode kleur met een oranje of bruine ondertoon.

Een stralend gebit

Door een fel kleurtje op je lippen te dragen, leg je de focus op je mond. Hierdoor vallen je tanden dus ook extra op. Wanneer je dan net een verkeerde tint lippenstift op hebt, kan dit ervoor zorgen dat je geler lijken dan ze werkelijk zijn. Vooral kleuren met een gele of oranje ondertoon kunnen voor dit effect zorgen. Door kleuren met heldere kleuren met een blauwe ondertoon te dragen lijken je tanden daarentegen juist witter. Vooral de warme types moeten met het kiezen van een rode kleur dus goed opletten of de oranje ondertoon niet zorgt voor een geel gebit.

Accent leggen

Een ander puntje om op te letten bij het uitkiezen van een kleur, is de vorm van je lippen. Door het dragen van een opvallende kleur accentueer je tevens de vorm van je lippen. Als je lippen van zichzelf niet zo vol zijn, valt dit door een opvallend kleurtje extra op. Kies in dat geval liever niet voor knalrood, maar voor een iets subtielere roze of koraalrode kleur.

Aanbrengen

Bij het dragen van een opvallende kleur is het des te belangrijk dat je hem op de juiste manier aanbrengt. Begin hierbij met de verzorging van je lippen. Je wilt natuurlijk geen droge lippen accentueren! Scrub je mond eerst voorzichtig met een tandenborstel of milde scrub en verzorg je lippen daarna met een goede lippenbalsem. Als je lippen weer lekker zacht aanvoelen zet je met lipliner een randje om je lippen heen. Zorg dat de kleur van je lipliner overeenkomt met de kleur van je lipstick om een ordinair effect te voorkomen. Kleur je lippen in met de lipstick en finish de look eventueel met een gloss. Om zo lang mogelijk plezier te houden van je rode lippen dep je je mond af met een papiertje en mijd je vet eten. Neem daarnaast altijd een spiegeltje mee om je lipstick indien nodig te kunnen bijwerken. Ben je iemand die vaak van tas wisselt? Zorg dan voor een Samsung Galaxy Alpha hoesje of iPhone SE hoesje met ingebouwde spiegel, om te voorkomen dat je hem per ongeluk in je andere tas laat zitten.

Een frisse blik

Ook als je een zware nacht hebt gehad kan rode lipstick een uitkomst bieden! Niet alleen om het accent af te leiden van je wallen, maar ook om je wallen zelf mee weg te werken. De blauwe kleur van je wallen kan je namelijk verhullen door er een complementaire kleur op aan te brengen. Net zoals je rode vlekjes wegwerkt met groen, werk je blauwe wallen weg met rood. Breng voorzichtig wat rood aan onder je ogen en werk de rode vlekken vervolgens weer weg met concealer. Neem met stappen een portemonneehoesje of partyclutch gevuld met een rode lipstick voor een frisse look tijdens de avond zelf én de ochtend erna.

Hoeveel kleuren rode lipstick heb jij in je beauty stash?

sp

Een gedachte over “Rode lipstick: zo koop jij altijd de juiste kleur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.