De rotklusjes van het ouderschap… tag

rotklusjes

Het ouderschap is natuurlijk heerlijk, maar het heeft ook wel minder leuke kanten. Om het daar eens over te hebben bedacht Charlotte ‘De rotklusjes van het ouderschap… tag’. Ze tagde mij, en daarom vertel ik jullie vandaag wat meer over de rotklusjes hier in huis.

1. Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Ongeveer 1 keer per week. Bij Lenn is het drama, dus soms kom ik niet verder dan een paar nagels. Dan probeer ik het een paar uur later, of de volgende dag weer. Nomi vindt het heel leuk als haar nagels geknipt worden, en ze komt er regelmatig zelf om vragen.

2. En de teennagels?

Als ik zie dat het nodig is, en ik denk dat dat zo’n 1 keer in de 2 weken is. Maar soms gaat er ook wel meer tijd overheen volgens mij.

3. Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Minimaal 1 keer per week. Lenn was nogal een spugertje, dus in zijn eerste jaar verschoonde ik zijn bed veel vaker. Gelukkig is het nu meestal niet meer nodig om zijn bed vaker dan 2 keer per week te verschonen.

4. Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Dat vergeet ik nog wel eens. Ik probeer het iedere keer na het douchen te doen, maar ik kan niet zeggen dat dat ook echt iedere keer gebeurt.

5. Wie verschoont de vieze luiers? (Of wie mag de vieze billen afvegen op de wc?)

Ik ben meer thuis dan Bart, dus meestal verschoon ik de vieze luiers.

6. Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Dat ben ik ook meestal. Bart moet meestal de volgende dag weer werken, dus vind ik het logisch dat ik er dan ’s nachts uit ga. Ik val ook veel sneller weer in slaap, dus dit werkt voor ons het beste.

7. Wie mag er naar het consultatiebureau om de prikjes te halen?

Dat is bijna altijd onder Barts werktijd, dus dan ga ik. Bij Lenns eerste prikjes is Bart mee gegaan, omdat ik niet wist hoe Nomi erop zou reageren. Maar nu ga ik gewoon zelf met de kinderen.

8. Wie regelt de oppas als jullie een avondje uitgaan?

Poe, de laatste keer dat wij samen een avondje uit zijn gegaan is al behoorlijk lang geleden. Als we een keer samen ergens naartoe gaan regel ik het meestal. Als ik het niet doe, denk ik namelijk niet dat het gebeurt…

Iedereen mag hem natuurlijk overnemen, maar ik tag Ingrid, Carmelina en Nathalie!

3 gedachten over “De rotklusjes van het ouderschap… tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.