Schoenen kopen met twee peuters; zo ging het

schoenen

Nomi en Lenn waren allebei toe aan nieuwe schoenen voor de herfst en winter. Thuis waren ze allebei erg enthousiast toen ik zei dat we naar de winkel gingen om nieuwe schoenen uit te zoeken. Ik sprak met Nomi af dat we alleen naar winterschoenen zouden kijken (want ik weet hoe ze is, alles wat ze mooi vindt wil ze hebben). We stapten in de auto en we reden naar de stad.

Op zoek naar nieuwe schoenen

We keken eerst even bij Schuurman schoenen. Nomi keek aandachtig naar alle schoenen, maar vond alleen zomerschoenen met heel veel glitters mooi. Lenn vond alles mooi en begon meteen alle schoenen van het plankje te halen. ‘Jongens willen jullie anders even spelen?’ Ze gingen aan de speeltafel zitten en ik kon even rustig kijken.

Ik kon niet helemaal iets geschiktst vinden. Althans, niet voor een redelijke prijs. Ik vind 80 euro voor kinderschoenen namelijk best veel, en ze groeien er zo weer uit. Ik zei tegen Nomi en Lenn dat we even bij een andere winkel gingen kijken, maar dat werd niet zo gewaardeerd. Ze wilden namelijk nog spelen. Uiteindelijk liep ik met twee boze kinderen en zonder nieuwe schoenen de winkel uit.

De volgende winkel

We keken bij Scapino, maar Lenn had er geen zin meer in. De schoenen in zijn maat wilde hij niet passen en alleen schoenen in maat 28 en groter (dus minimaal 4 maten te groot) vond hij interessant. Nomi was wel geïnteresseerd in de schoenen in haar maat. Maar… Alleen in roze glimmende sneakers. Ik zei tegen haar dat dat geen winterschoenen zijn en toen was ze weer boos. Ze wilde niks anders en ik was er klaar mee. We gingen naar huis, zonder schoenen.

Nog een poging

De volgende dag besloot ik het nog een keer te proberen. Nomi wilde toch wel graag nieuwe schoenen en we spraken af dat we op zoek zouden gaan naar laarsjes. We gingen weer naar Scapino, daar hadden ze namelijk een erg leuke actie; tweede paar voor de halve prijs. Erg handig als je voor twee kinderen nieuwe schoenen moet hebben.

Schoenen uitkiezen voor Lenn

Lenn heeft een voorkeur voor donkere kleuren. Deze keer bekeek hij alle schoenen heel aandachtig en uiteindelijk pakte hij een schoen. ‘Die aan, die Lenn!’. We pasten ze en ze zaten perfect. Lenn mocht een rondje rennen door de winkel (dé manier om te zien of schoenen goed zitten bij kinderen, dat leerde ik toen ik in een schoenenwinkel werkte). ‘Die mee huis?’. Ja, die nemen we mee naar huis.

En op zoek naar schoenen voor Nomi

Terwijl Lenn en ik het vaak wel eens zijn over schoenen en kleding, is het met Nomi een ander verhaal. Ze wil het liefst veel roze, lak en glitters. Terwijl mijn voorkeur uitging naar zwarte of grijze laarsjes. Ze hadden ontzettend leuke laarsjes met een teddy randje erlangs, perfect voor de winter. Nomi wilde ze wel aanpassen, maar ze vond ze ‘echt niet mooi’.

Uiteindelijk vonden we een paar laarsjes die we allebei mooi vonden. Nomi deed ze aan en ze zaten heel goed volgens haar. Ook zij rende een rondje door de winkel en we waren eruit, dit moest het worden.

goedkope schoenen

Dit zijn ze uiteindelijk geworden. Laarsjes met glitters (maar niet te veel) voor Nomi, en stoere donkere sneakers voor Lenn. Daar kunnen ze weer even mee vooruit!

Hebben jullie al winterschoenen gekocht voor jullie kinderen?

Een gedachte over “Schoenen kopen met twee peuters; zo ging het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.