Waarom ik het zo leuk vind om een peuterdochter te hebben

2 en een half

Ik kan wel zegen dat Nomi echt een meisje-meisje is, en dat heeft ze niet van een vreemde. Ik vind het heerlijk om lekker met haar te tutten, samen een mooie nagellak uit te zoeken, en lekker te gaan shoppen. Natuurlijk zijn jongens ook hartstikke leuk, en ik ben heel benieuwd hoe Lenn straks als peuter is. Maar vandaag vertel ik jullie waarom ik het zo leuk vind om een peuterdochter te hebben.

Samen shoppen

Ik ben gek op shoppen, en Nomi vindt het ook hartstikke leuk. Natuurlijk vind ze het leuk om kleding voor zichzelf uit te zoeken, maar ze kijkt ook graag naar kleertjes voor Lenn, of naar dingen voor mij. Laatst keek ik samen met haar even voor mezelf, en Nomi vertelde me precies wat ze wel en niet mooi vindt.

Nagels lakken

Nomi was nog niet eens anderhalf toen ze al helemaal fan was van nagellak. Ze wees iedere keer mijn nagellak aan (zowel op mijn nagels als in het flesje) en ze riep dan ‘Mooi!’, gevolgd door ‘Ook?’. Toen heb ik voor het eerst haar teennagels gelakt, en sindsdien wil ze altijd nagellak op haar tenen. En als er ook maar een klein stukje af is, wil ze nieuwe nagellak op. En dan wil ze natuurlijk zelf het kleurtje uitkiezen.

Tutten

Ik laat Nomi vaak zelf kiezen of ik een knipje in haar haar doe, of een staartje. Het knipje of elastiekje wil ze dan natuurlijk ook zelf uitkiezen. Verder wil ze alles wat ik gebruik ook; make-up, deodorant, een geurtje op, et cetera (maar dat doen we natuurlijk niet). Laatst had ze mijn krulborstel gevonden, en daar moest ik haar haar mee doen. Ik heb haar haar er maar gewoon mee gekamd, en dat vond ze prima.

Met poppen spelen

Zelf was ik echt een poppenmoedertje, en ik vind het hartstikke leuk dat Nomi dat ook is. Toen ze een maand of 9 was had ze al heel veel interesse in haar pop, en nu spelen we regelmatig samen met haar pop. Ik probeer Lenn er ook wel bij te betrekken, maar hij vindt poppen totaal niet interessant.

Kletskous

Over het algemeen kletsen meisjes meer dan jongens, en Nomi’s mond staat geen minuut stil. Ze kletst mijn oren van mijn hoofd, en ik vind het heerlijk!

Dramaqueen

Oké, dit is niet altijd leuk, maar vaak kan ik er heel hard om lachen. Nomi kan overal een drama van maken. Laatst had haar pop haar hoofd gestoten, en toen moest alles uit de kast gehaald worden (letterlijk) om de pop weer beter te maken. Ik moest haar ook helpen, want het was ‘heel zielig’ volgens Nomi.

Moedertje

‘Nee Lenn, niet doen, jij gaat vallen!’ ‘Lenn moet ook cracker!’, ‘Lenn mag niet staan in de kinderstoel!’, ‘Mama jij moet Lenn tillen!’.. Dit zijn een paar dingen die Nomi de laatste tijd tegen Lenn zei. Soms heb ik het idee dat Nomi meer over Lenn aan het moederen is dan ik!

Voetbal

Iets wat niet zo meisjesachtig is, is dat ze op voetbal wil. Ze wil niet dansen, niet op gym, alleen op voetbal. Maar.. Dan wil ze wel roze kleertjes aan, want de kleertjes die ze laatst zag bij kinderen die aan het voetballen waren, vond ze niet mooi..

Heb jij een (peuter)dochter? En herken je deze punten?

5 gedachten over “Waarom ik het zo leuk vind om een peuterdochter te hebben

  1. Essma schreef:

    Mijn peuterdocher is inmiddels een kleuter, maar herken jouw ervaringen wel! Ik mis dat soms ook wel, want mijn dochter is nu 5 en is steeds meer in haar eigen wereldje ?

  2. Sylvia schreef:

    Heel herkenbaar allemaal.. Vooral het “tut” gedeelte..Elke keer nieuwe kleurtjes nagellak. Kleertjes heeft ze nog niet veel interesse in. Tenzij er Mickey of Minnie op staat.

  3. Rachel schreef:

    Grappig, ik herken het juist niet. Ik heb een knul en is inderdaad heel anders. Speelt heel veel met auto’s en is lekker ruig. Ik blijf het bijzonder vinden dat jongens en meisjes al zo vroeg zo verschillend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.