TAG: PREGNANCY QUESTIONS

Sinds ik zwanger ben, kijk ik steeds vaker op ‘mommyblogs’, en zo kwam ik op de blog van Manon en Bibian deze tag tegen. Ik wist eigenlijk helemaal niet dat er tags bestonden over zwangerschap, maar toen ik deze zag, kon ik het natuurlijk niet laten om hem in te vullen. De vragen gaan over alles wat met zwangerschap te maken heeft, zoals cravings, aankomen, et cetera.

Hoe ver ben je nu?

18 weken en 5 dagen.
Hoeveel ben je aangekomen?
Het verschilt per dag, maar volgens mij ben ik ongeveer 2,5 kilo aangekomen. Het valt me nog best mee, eigenlijk.
Zwangerschapskleding?
Ja, ik vind het echt heerlijk! Ik heb laatst mijn eerste positiebroek gekocht en ik vind hem heel fijn. Daarnaast draag ik regelmatig positieleggings en ik heb een positieshirtje, die ik ook regelmatig draag. Ik wil niet teveel kopen, omdat ik het na mijn zwangerschap waarschijnlijk niet meer draag.
Striae?
Nee, nog niet.
Slaap?
Dat gaat eigenlijk nog prima. Ik lig wel iets minder lekker in bed, op mijn buik liggen is bijvoorbeeld niet echt prettig. Ik hoor vaak dat vrouwen tijdens de zwangerschap heel slecht slapen, maar daar heb ik geen last van.
Beste moment van de week?
De meeste dingen aan het zwanger zijn vind ik echt heel leuk. Het voorbereiden enzo, heerlijk! We zijn ideeën aan het opdoen over de babykamer en we kopen regelmatig dingetjes, dat vind ik echt heel leuk. Ook zijn we druk aan het nadenken over namen, wat ook heel leuk is om te doen, maar wel moeilijk! 
Slechtste moment van de week?
Dat weet ik eigenlijk niet zo goed.. Ik heb afgelopen week wel een paar keer buikpijn gehad. Sinds ik zwanger ben, heb ik wat vaker last van mijn darmen, maar dat schijnt erbij te horen. 
Mis je iets?
Nee, eigenlijk niet. Ik at al niet zo vaak rauw vlees enzo, dus dat mis ik niet. Een wijntje vind ik zo nu en dan erg lekker, maar ik kan niet zeggen dat ik het echt mis. Misschien dat ik het tijdens feestjes wel ga missen hoor. 
Bewegingen?
Ik twijfel of ik de baby voel.. De placenta ligt aan de voorkant, dus meestal voel je de baby dan een paar weken later, maar toch voel ik af en toe ‘plopjes’. 
Food cravings?
Niet echt eigenlijk. Hoewel ik soms wel opeens heel veel zin heb in bepaald eten. Gisteren is Bart naar de supermarkt gegaan om tompoezen te halen en ik heb opeens een rare behoefte aan alles waar tomaten inzitten. Tomatensoep, ketchup, et cetera, ik vind het heerlijk! Kaas vind ik ook heel lekker te laatste tijd, en ook in combinatie met ketchup. Maar dat is niet zo heel raar, toch?
Iets dat je misselijk of ‘bleh’ maakt?
Niet iets specifieks. Laatst waren we op de Bazaar in Beverwijk en daar liepen we langs allemaal eettentjes, nou daar werd ik niet echt lekker van. Als ik het dan niet meer ruik, is het trouwens wel meteen weer over.
Geslacht?
It’s a girl! Dat weten we sinds 2 weken, maar tijdens de 20 weken echo hoop ik dat ze er nog een keer naar kan kijken. Dan weten we het nog ietsje zekerder.
Kwaaltjes?
Last van m’n darmen en rugpijn. Oh, en ik ben veel sneller duizelig, maar als ik regelmatig eet, valt dat wel mee. Verder heb ik niet echt kwaaltjes.
Navel in of uit?
Gewoon nog in, en ik denk eigenlijk ook niet dat dat gaat veranderen.
Blij of chagrijnig?
Over het algemeen blij. Ik vind zwanger zijn hartstikke leuk, dus ik heb geen reden om chagrijnig te zijn. Oké, soms gedraag ik me alsof ik ongesteld ben, maar dat komt niet zo heel vaak voor hoor.
Waar kijk je naar uit?
Naar vanalles eigenlijk. Het voorbereiden vind ik ontzettend leuk, maar natuurlijk kijk ik ook uit naar november (of misschien december, als ik flink overtijd ga), als de baby er is. Ik zou het ook heel gaaf vinden als ik haar beter voel, dat ik echt zeker weet dat het de baby is. Ook lijkt het me heel bijzonder als Bart haar kan voelen. 

17 gedachten over “TAG: PREGNANCY QUESTIONS

  1. De Dotties schreef:

    Heel leuk om dit allemaal te lezen. Ik ben altijd heel benieuwd naar de naam! Het lijkt dat je tot nu toe al een fijne zwangerschap had, ik duim voor je dat het zo doorgaat! En nogmaals, proficiat!

  2. Kimberley R. schreef:

    Wat leuk om te lezen. En een tip; Koop een zwangerschapsrokje. Gewoon bij de H&M (heb ik ooit voor 5 euro in de sale gehaald). Dat rokje wordt je beste vriend, haha. En mijn navel ging echt in week 37 pas naar buiten, opeens! You never know.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.