33 weken zwanger

33 weken zwanger blog

Na een minder leuke week met een aantal ziekenhuisbezoeken doordat ik de baby niet meer voelde en doordat de ctg niet helemaal goed was, is de rust nu wedergekeerd. Vorige week vrijdag is er een echo gemaakt van het hartje van de baby en gelukkig blijkt er niks aan de hand te zijn. Dus we gaan weer vrolijk verder.

Het was wel even een domper. In plaats dat ik bezig was met de babykamer en dat soort dingen, zat ik in het ziekenhuis. Maar natuurlijk was ik na de echo heel erg opgelucht en daarna ben ik weer fanatiek verdergegaan met de babykamer en de babyspulletjes.

Ik heb nu bijna alles in huis. Deze week heb ik de laatste dingetjes besteld en ik ben begonnen met het sorteren van de babywasjes. Ik heb verschillende stapels gemaakt en alles is gesorteerd op kleur en op hoe heet het gewassen mag worden. Call me crazy, maar dat soort dingen vind ik op dit moment echt leuk om te doen. Gisteren heb ik de wasmachine schoongemaakt, dus nu kan ik beginnen met wassen.

Met het wassen van de kleertjes wacht ik nog even totdat ik alles binnen heb. Er zijn namelijk nog wat rompertjes en shirtjes onderweg, en ik vind het wel zo handig om te beginnen met wassen als ik alles in huis heb.

gordijnen babykamer

De babykamer is bijna klaar, die moet alleen nog wat gezelliger gemaakt worden. Op dit moment ligt hij vol met babywasjes en als dat schoon is, kan ik de kasten gaan inrichten. De gordijnen hangen inmiddels ook, dus het schiet mooi op.

Verder gaat alles prima. Ik heb de conditie van een baksteen en volgens mij heb ik een paar keer indalings- of oefenweeën gehad, maar dat hoort erbij. Door dat soort weeën wordt de nesteldrang trouwens wel weer erger, want stel dat het doorzet en dat ik de babykamer en de babywasjes nog niet af heb.. Hopelijk blijft hij in ieder geval nog vier weken zitten, maar op dat soort momenten schiet ik wel even in de stress.

kraampakket

Ook is mijn kraampakket binnen en jezus, wat is dat kraamverband groot! Ik kende ze natuurlijk al van mijn vorige zwangerschap, maar in mijn hoofd waren ze toch niet zó mega. Maar goed, ook dat hoort erbij.

11 gedachten over “33 weken zwanger

 1. Shannon Sheila schreef:

  Het begint nu wel dichtbij te komen hè, spannend hoor! Gelukkig is alles goed met de baby. Dat sorteren op kleur, maat en graden vind ik zo gek nog niet hoor! Is ook superhandig straks als alles exact zo gesorteerd is zoals jij dat graag ziet.

 2. linda schreef:

  Fijn dat de rust weer wedergekeerd is! Leuk gordijn!
  Oh ja dat kraampakket….Ik deed hem meteen weer dicht toen ik de inhoud zag haha!
  Was ze en hobby ze deze week op de babykamer!

 3. Merel schreef:

  Haha dat kraamverband idd. De eerste keer dat je elkaar ziet, zorgt voor een shock. De keer dat je het nodig hebt is het je beste vriend.

  Heerlijk, die nesteldrang. Ik mis het weleens. Mijn huis was schoner dan schoon, die laatste weken. En zo opgeruimd! ? Geniet ervan alles in orde te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.