Wel of geen geslachtsbepaling laten doen?

geslachtsbepaling

Toen ik zwanger was van Nomi, wist ik meteen dat ik een geslachtsbepaling wilde laten doen. Ik was ontzettend benieuwd of we een jongen of een meisje zouden krijgen en ik kon niet wachten totdat ik gericht kleertjes kon gaan shoppen. Voordat ik zwanger was van nummer 2, vroeg ik me af of ik wel weer een geslachtsbepaling wilde laten doen.

We willen het geslacht wel graag weten, maar ik dacht dat we ook best konden wachten tot de 20 weken echo. Ik had me voorgenomen om niet weer zo vroeg kleertjes te gaan kopen, dus daarvoor hoefden we het ook niet te doen. Dus eigenlijk is zo’n geslachtsbepaling dan helemaal niet nodig, toch?

Maar ja, toen was ik weer zwanger. En op de een of andere manier verandert mijn manier van denken volledig als ik zwanger ben. Zo heb ik Bart voor mijn eerste zwangerschap een muur in de slaapkamer die de babykamer zou worden, blauw laten schilderen. Want ik vond dat blauw ook prima voor een meisje kon. Totdat ik wist dat we een meisje zouden krijgen, toen moest die muur opeens toch roze.

Ik dwaal af, maar dat doet een zwangerschap blijkbaar met mij. Ook deze keer weer. Opeens wilde ik helemaal niet meer wachten tot de 20 weken echo, ik wilde weten of ik zwanger was van een jongen of een meisje, en een extra echo tussendoor leek me ook erg leuk. Anders zit er 10 weken tussen en dat vind ik eigenlijk toch best veel.

Bart vond het allemaal wel prima en stiekem is hij ook best benieuwd, dus ik pakte de telefoon om een afspraak te maken. De eerste keer kwam ik er ’s middags achter dat ze alleen ’s ochtends te bereiken zijn, de dag daarna vergat ik het, maar uiteindelijk staat de afspraak gepland.

Ik ben natuurlijk ontzettend benieuwd! Ik heb vanaf het begin van deze zwangerschap al het gevoel dat het een jongetje is, maar eigenlijk vertrouw ik dat gevoel niet zo. Dat komt vooral omdat ik totaal andere kwaaltjes heb, maar eigenlijk is dat natuurlijk nergens op gebaseerd. Dus we zullen er vanzelf wel achter komen!

[democracy id=”2″]

 

22 gedachten over “Wel of geen geslachtsbepaling laten doen?

 1. Jennifer schreef:

  Met Melle hebben we gewacht tot de 20 weken echo, en dat vond ik erg fijn zodat er naast spanning voor het hele medische gedoe, ook nog een beetje nieuwsgierigheid was naar het geslacht en het hele spannende aan de 20-weken echo een beetje verdween door de nieuwsgierigheid. Ik weet niet of ik het bij een tweede weer zou doen, zo lang wachten, want stiekem droom ik van een hele hysterische gender reveal.

 2. Priscilla schreef:

  Ik heb bij beide gewacht. Ik geloof het toch nog niet helemaal na 1 keer kijken haha helemaal niet als het nog zo klein is. Ik kan er ook nooit wijs uit worden, uit die beelden! Ik denk dat je een jongen krijgt vanwege de andere klachten. Dat had ik namelijk ook!

  • Malou schreef:

   Ik zelf ook niet, maar als ik kijk naar wat ze allemaal kunnen zien tijdens de 20 weken echo, geloof ik wel dat het geslacht vrij makkelijk te zien is als je er in gespecialiseerd bent. Maar 100% zeker weet je het natuurlijk nooit. Daarom heb ik best wat unisex kleertjes voor Nomi gekocht haha.

 3. Leonie schreef:

  Ik denk dat je een meisjesmama blijft;)!
  Wij gaan binnenkort ook een pretecho plannen voor de geslachtsbepaling.. Ik kan niet wachten totdat ik weet wat ’t wordt!
  Hebben jullie een prenatale screening gedaan bij Nomi of bij dit kindje?

   • Leonie schreef:

    Na veel nadenken en twijfelen hebben we toch maar een afspraak gemaakt voor de combinatietest. Die is over 1,5 week.
    Dan plannen we met 16 weken ook nog een pretecho voor de geslachtsbepaling en dan idd ook de 20 weken echo..spannend!

 4. Sharon P schreef:

  Hee malou! Bij mij hebben ze het pas 1x gezien dat het een meisje word en er is helemaal niemand die denkt/dacht dat ik een meisje kreeg iedereen zei jongen. Tot de dag van vandaag 30 wkn hebben ze het niet nog een keer kunnen zien want het draait steeds of ligt precies anders om. Zelf dacht ik ook een jongen heel erg. (Je weet hoe ik zelf ben). Zelfs mijn buik draag ik volledig naar voren maar dit zegt natuurlijk ook niks. (Toch hoop ik straks niet ineens voor een verrassing te staan, maar goed).

  Wij hebben de bepaling gedaan ivm antoinette (dochter van djordy) zodat ze wist of het een baby broertje of zusje werd 🙂

  Succes met de hele zwangerschap verder en Bart ook.

  Xx sharon

  • Malou schreef:

   Ik had dat bij Nomi ook, iedereen dacht dat ik een jongen zou krijgen. Tot een week of 25 droeg ik heel erg naar voren, en daarna ging ik steeds breder dragen. En bij de echo’s daarna konden ze ook telkens niet zien of ze echt een meisje was, dus ik vond het nog best spannend (pas bij 37 weken was het geslacht opeens weer heel duidelijk te zien). Voor de zekerheid had ik ook wat unisex kleertjes gekocht haha.

   Dank je, jij ook succes verder! xx

   • Sharon P schreef:

    Ik draag nog steeds alles naar voren en weet ook niet of ik moet denken dat het een meisje is maar goed hun zullen het wel weten haha hoop het wel want nu is alles roze haha!

 5. Daniëlle schreef:

  Ik was er bij mijn tweede zwangerschap ook van overtuigd dat het een jongetje was ..maar het was weer een meisje. Ik was helemaal verbaasd. Ik voelde me zo anders, maar dat zegt dus niks. Ik heb wel steeds gewacht op de 20-weken echo voor de geslachtsbepaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.