Nesteldrang en klussen

Door de ziekenhuisbezoekjes van afgelopen week heb ik spontaan nesteldrang gekregen. Aan het begin van de week had ik voor mijn gevoel nog alle tijd om alles af te maken, maar door afgelopen week realiseer ik me wat meer dat het ook anders kan gaan. Misschien moet de baby wel eerder worden gehaald, of misschien komt hij zelf wel eerder. En er is hier in huis nog genoeg te doen..

Een aantal maanden geleden liet ik me door Bart ompraten om een huis te kopen waar nog veel aan moest gebeuren (dat kun je in deze video wel zien). Mijn voorkeur ging eigenlijk uit naar een huis wat al zo goed als af was (dat leek me wel lekker makkelijk), maar het huis waar we nu wonen sprak me toch wel heel erg aan. Ook het feit dat we alles helemaal naar onze eigen smaak konden maken, leek me wel wat. We planden een bezichtiging en we waren beide heel enthousiast over dit huis.

Ik was minder enthousiast over het klussen, wat vooral komt omdat ik echt twee linkerhanden heb. Ik kan amper een schroevendraaier vasthouden en door de zwangerschap mag ik ook lang niet alles. Bart zag het juist wel zitten en ik vertrouwde er maar op dat het goed zou komen. Het kwam ook goed, maar er zijn wel wat dingen blijven liggen. We wilden graag snel verhuizen en we besloten de laatste dingen te doen na de verhuizing.

‘Na de verhuizing’ is natuurlijk nogal een ruim begrip. Over 3 jaar is het nog steeds ‘na de verhuizing’. En ik moet zeggen dat ik deze week een beetje zenuwachtig werd van wat er allemaal nog gedaan moet worden. Ik zag al voor me dat de baby binnenkort geboren zou worden en dat het huis nog niet af is. En ik kan je vertellen dat ik daar niet zo blij van werd.

Ik besloot een lijstje te maken met wat er allemaal nog moet gebeuren. Eigenlijk bleek het best mee te vallen, het zijn vooral kleine dingetjes. Maar die moeten wel even gebeuren. Het plankje boven de commode was bijvoorbeeld nog niet opgehangen, er moeten nog deuren geverfd worden, er moeten nog traphekjes vastgemaakt worden, et cetera.

Bart keek me aan alsof ik niet goed wijs was toen ik hem het lijstje liet zien, maar ik moet zeggen dat het wel werkt. Er is al van alles afgestreept en ik heb er nu wel weer vertrouwen in dat het huis binnenkort echt af is 🙂

Zelf ben ik nu vooral bezig met de babykamer en de zolder. De zolder stond een tijdje geleden helemaal vol met verhuisdozen (echt, ik wist niet dat we zoveel spullen hadden) en die zijn inmiddels uitgepakt. Maar ‘uitgepakt’ betekent bij mij niet dat het netjes in kasten ligt, dus daar moet ik nog even mee bezig.

En ik vind het heerlijk om bezig te zijn met de babykamer. Het is nu bijna af, alleen de gordijnen moeten nog opgehaald worden en die moeten we ophangen. Daarna is het alleen nog een kwestie van alles gezellig aankleden enzo. Ik denk dat ik aankomende week begin met de babywasjes. Ik wilde er niet voor de 32 weken mee beginnen, dus nu mag het! En terwijl ik helemaal niet van wassen en strijken hou, vind ik dat wel heel leuk om te doen.

9 gedachten over “Nesteldrang en klussen

  1. Jessica schreef:

    Kan me heel goed voorstellen dat juist nu de nesteldrang naar boven kwam… Wel fijn dat je meteen een lijstje hebt gemaakt, maakt het wat overzichtelijker en het lijkt meteen minder… 🙂 Fijn om hem bijna klaar te hebben.
    Jessica onlangs geplaatst…Jess is een motormuisMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.