TOETSWEEK TIPS

Voor mij is het weer bijna zover; volgende week heb ik toetsweek.. De meesten van jullie hebben ook een aantal toetsweken per jaar en daarom leek het me leuk om er een artikeltje over te maken. Ik ga jullie wat tips geven hoe je de toetsweek overleeft, en als het een beetje meezit, ook nog goede cijfers haalt. 

1. Begin op tijd!
Dit is echt iets wat ik me iedere keer weer voorneem, maar wat me nooit lukt. Ik neem me telkens voor om ver van tevoren al te beginnen met het maken van uittreksels, maar toch stel ik het uit. Ik begin nu wel eerder dan dat ik een paar jaar geleden deed, dus het lukt wel een beetje, maar het kan echt nog veel beter. 
2. Maak een planning
Dit werkt voor mij echt heel goed. Voor de toetsweek moet ik best veel doen, en dan verlies ik het overzicht nog wel eens. Als ik een lijstje maak met wat ik allemaal moet doen, kan ik het gaan plannen. Zo is het allemaal wat minder chaotisch en weet ik wat ik precies moet doen.
3. Zorg dat je goed slaapt
Tot diep in de nacht leren, heeft echt geen zin. Als je niet goed uitgerust bent, functioneer je veel minder goed en zul je je toetsen ook minder goed maken. Het is echt niet nodig om om 8 uur in bed te gaan liggen, maar zorg wel dat je genoeg slaapt.
4. Vermijd afleiding
Dit vind ik zelf altijd erg moeilijk, maar zorg ervoor dat je niet afgeleid wordt door andere dingen. Sluit je blog, facebook en twitter af, zodat je niet geneigd bent om er telkens op te kijken. 
5. Neem zo nu en dan pauze
Uren achter elkaar leren, dat kan ik echt niet en het is ook niet functioneel. Je leert beter als je zo nu en dan pauze houdt. Dan heb je ook iets om naar uit te kijken en zo houd je het leren beter vol. Spreek wel met jezelf af hoe lang je pauze duurt, anders is het erg moeilijk om weer te beginnen met leren. 
6. Ontbijt goed
Dit is echt veel belangrijker dan veel mensen denken. Als je niet ontbijt, functioneer je minder goed. Je kunt dan dus ook minder goed nadenken en dat wil je tijdens een toets natuurlijk niet. Krijg je ’s ochtends niks weg? Haal dan een drinkontbijt in huis. 
Hebben jullie binnenkort ook toetsweek? 

29 gedachten over “TOETSWEEK TIPS

 1. Demi schreef:

  Ik heb deze week toevallig toetsweek, morgen en woensdag heb ik mijn laatste toetsen. Gelukkig heb ik al het leerwerk nu wel zo'n beetje gehad! succes lavast
  x

 2. Fije - Lynn schreef:

  handige tips! Ik probeer alles altijd goed te plannen, maar de twee laatste dagen lukt dat nooit meer. Dan ben ik een beetje ingekrakt hahaa 😉
  xoxo

 3. Aurelie schreef:

  Ik heb donderdag mijn laatste examen (na drie weken!) en ik pas echt dezelfde tips toe als jij. Vooral dat van dat slapen vind ik belangrijk. Ik sta dan 's morgens extra vroeg op en dan kan ik met een fris hoofd alles nog eens nakijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.