Uitjes voor moeder en kind

gastartikel4

Gastartikel – Je wilt als moeder vaak leuke dingen doen met je kinderen, maar weet je op een gegeven moment geen uitjes meer te verzinnen? En wat vinden je kinderen leuk om te doen? Hun smaak is elke keer weer anders. Lees hier alles over leuke uitjes met je kinderen.

Rommelmarkt

Is er een rommelmarkt in de buurt? Ga er samen met je kind naartoe. Kinderen vinden het heerlijk om rond te neuzen door alle verschillende spulletjes en zo hebben ze meteen hun dagelijkse portie lichaamsbeweging gehad. En wie weet zien jullie nog wat leuks voor in de woonkamer of voor de kamer van je zoon of dochter.

Zwembad

Is het buiten geen weer om te zwemmen? Ga dan naar een binnenzwembad. Er zijn meer dan genoeg zwembaden met meerdere glijbanen en hoeven je kids dus geen baantjes te gaan trekken. Ga bijvoorbeeld naar Duinrell, Aquamar in Katwijk of Den Hommel in Utrecht. Het is leuk om naar zwembaden te gaan die nog niet kent. Zijn je kinderen al wat ouder? Dan gaan jij en je man in het turks stoombad terwijl je kinderen dolle pret in het zwemparadijs beleven.

gastartikel5

Ga naar een klimbos

Er zijn klimbossen die voor alle leeftijden een parcour hebben. Zo is dit uitje geschikt voor jong en oud. Bij een klimbos ga je over bruggen en moet je met een kabelbaan naar de overkant. Je gaat steeds hoger en hoger. Voor de kleintjes is dit waarschijnlijk wel even spannend, daarom is het fijn om dit met het hele gezin te doen. En hoe trots ben je op je kinderen als ze over alle obstakels zijn geweest?

Neem een kijkje op de kermis

Is er in de stad of in een plaats dichtbij kermis? Als je kinderen nog wat jonger zijn vinden ze het geweldig om met hun ouders naar de kermis te gaan. Zodra ze wat ouder worden gaan ze liever met hun vrienden. De kermis is vaak maar één keer in het jaar en is dus extra speciaal om naartoe te gaan. Daarnaast zijn er zoveel verschillende attracties, dat er voor iedereen wel wat leuks tussen zit.

Ga de buitenlucht in

In de lente en in de zomer is het heerlijk om met het hele gezin buiten te zijn. Willen jullie wat actiefs doen? Ga dan met het hele gezin kanoën. Je moet samenwerken en je kan elkaar natspetteren. Neem ook een picknickmand vol eten mee te nemen en onderweg ergens te gaan picknicken in het zonnetje. Vinden jullie het wel lekker om buiten wat te doen, maar liever niet in het water? Maak dan met zijn allen een lange strandwandeling en neem een vlieger mee om mee te vliegeren. Dit kan ook in de winter, warm na de wandeling op met een kop warme chocolademelk met slagroom.

wandelen

Leuke dingen in huis

Het is niet altijd nodig om ergens heen te gaan om leuke dingen te doen. Thuis zijn er ook genoeg dingen die je nog nooit hebt gedaan of die gewoon altijd leuk blijven. Wat is er leuker dan een spelletjesavond? Wat kaarsjes aan, de glazen limonade op tafel, iets lekkers erbij en het is een hele gezellige avond. Let met de kaarsjes wel op dat hier niets in komt. Voor de zekerheid is het slim om op elke verdieping een rookmelder als alarmsysteem te plaatsen.

Ben je een leuk dagje weg met je hele gezin? Dan wil je je geen zorgen hoeven maken over dat er niemand thuis is. Dit los je eenvoudig op door camerabewaking te plaatsen. Zo schrik je eventuele indringers af en kijk je na een leuke dag snel terug of er iemand aan de deur is geweest.

Ook collegablogger Charlotte schreef over leuke moeder dochter uitjes, daar vind je er nog 10!

2 gedachten over “Uitjes voor moeder en kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.