10 redenen waarom ik mijn lange haar zat was

short hair1

Ik wilde al een tijdje naar de kapper, maar ik wist niet zo goed wat ik met mijn haar wilde. Toen ik een tijdje geleden een tag online zette met wat oude foto’s, kreeg ik van een paar mensen de reactie dat ze mijn haar daar zo leuk vonden. Grappig om te horen, want zelf vond ik het niks en ik zal het ook niet snel weer zo kort doen. Wel kwam ik toen op het idee om een flink stuk van mijn haar af te laten knippen, en er is zo’n 30 cm afgegaan. Waarom? Ik was het zat. En om de volgende 10 redenen:

 1. Het werd dun
  Nou heb ik best dik haar en eigenlijk viel het dus wel mee, maar door het ontzwangeren was mijn haar toch een stuk dunner geworden.
 2. De punten waren dood
  Door het blonderen en doordat ik al heel lang niet meer bij de kapper was geweest, was het niet meer wat.
 3. Zelfs een masker maakte mijn haar niet gezonder
  Het bleef als stro aanvoelen.
 4. Ik had klitten
  En als ik ergens een hekel aan heb, is het wel aan klitten. Ik was soms echt een half uur bezig om mijn haar helemaal klitvrij te krijgen.
 5. Nomi had telkens mijn haar vast
  Dat kan nu natuurlijk nog steeds wel, maar het is wel een stuk minder.
 6. Ik had al een hele tijd hetzelfde kapsel
  De laatste keer dat ik naar de kapper ging, was ik 20 weken zwanger.. Dat is dus bijna anderhalf jaar geleden.
 7. Het had weinig volume
  Dat kwam waarschijnlijk door een aantal punten die hierboven staan.
 8. Het duurde uren voordat het droog was
  Echt, ik kon mijn haar nauwelijks droog krijgen. Zelf met een föhn duurde het heel lang.
 9. Ook stijlen en krullen duurde heel lang
  Dus dat deed ik bijna nooit meer.
 10. Ik wilde een keer iets anders
  Dit is misschien wel de belangrijkste reden. Ik was toe aan iets anders, want ik had al zo lang dit zelfde langer haar.

Nu is er dus 30 cm af en ik ben er heel blij mee. Ik moet er wel een beetje aan wennen, vooral als ik mijn haren kam. Gisteren vloog mijn borstel door de badkamer omdat ik dacht dat ik nog verder naar beneden moest. Maar verder vind ik dit kortere haar heerlijk!

13 gedachten over “10 redenen waarom ik mijn lange haar zat was

 1. Wilma schreef:

  Staat je heel goed! Hier ook wel eens irritaties, maar ik denk dat korter haar toch minder mooi staat. Yarah vind het wel handig, die trekt zich gewoon aan mijn haar op ;p Geniet van je nieuwe haar 🙂

 2. Marije schreef:

  Dat korterere haar staat je erg goed! Ook veel vlotter. Ik had ook vrij lang haar en ben laatst bij de kapper geweest om er ongeveer 15 vanaf te laten knippen. Beetje dezelfde lengte als jou heb ik nu, misschien iets langer. Ik krijg veel positieve reacties. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.