Vakantie wishlist

cape verde

Een beetje fantaseren en dromen is altijd leuk, toch? Met dank aan mijn bullet journal begon ik na te denken over welke landen ik ooit nog wel zou willen bezoeken. Naar de meeste bestemmingen gaan we de komende jaren sowieso niet, want lang vliegen zie ik nu nog niet zitten met Nomi en Lenn. Maar ooit… Als ze wat groter zijn…

kaapverdie

Kaapverdië

Prachtige witte standen, altijd fijne temperaturen, een mooie en rustige omgeving.. Kaapverdië lijkt me een prachtige bestemming om op vakantie naartoe te gaan! De gemiddelde maximum temperatuur ligt er het hele jaar tussen de 24 en 29 graden, en ook het zeewater is hartstikke lekker. Zonnig Kaapverdië schijnt een perfecte bestemming te zijn om te gaan wandelen, fietsen, duiken en je kunt er verschillende watersporten uitoefenen. Leuk voor kinderen; je kunt er zwemmen met zeeschildpadden! Verder kun je er lekker winkelen in leuke boetiekjes en het eten schijnt er ook erg lekker te zijn. Klein nadeel; je zit wel bijna 6 uur in het vliegtuig om er te komen.

ijsland

IJsland

Over het algemeen trekt de kou me niet zo, je zult me bijvoorbeeld niet snel zien op een wintersportbestemming. Daarom stond IJsland eerst ook helemaal niet op mijn wishlist. Maar ik zag steeds vaker prachtige foto’s van IJsland, en nu lijkt het me toch wel heel gaaf om er een keertje naartoe te gaan.

cuba

Cuba

Theoretisch gezien ben ik er al eens geweest, we maakten er namelijk een tussenlanding toen we naar Mexico gingen. Maar veel meer dan het vliegveld heb ik dus niet gezien. Ik zou graag deze prachtige gebouwen en oldtimers eens in het echt zien! Ook hier is de vliegtijd weer een nadeel, als je naar Cuba wil, zit je maar liefst 10 uur in het vliegtuig!

denemarken

Denemarken

Denemarken is een stuk dichterbij, en ook prachtig! Met de auto bereik je de Deense grens al in zo’n 5 uurtjes en als je vanaf Amsterdam vliegt duurt het maar anderhalf uur totdat je in Kopenhagen bent. Vooral de hoofdstad lijkt me prachtig, en ik wil er heel graag een keer naartoe!

praag

Tsjechië

Ook Praag is een hoofdstad die ik heel graag een keer wil zien. Ik mocht er ooit een glimp van opvangen toen we er overheen vlogen, en ook vanuit de lucht zag het er heel mooi uit. Het is een eindje rijden, maar in principe is het te doen met de auto. Het duurt ongeveer 8 uur voordat je er bent, en dat heb ik zeker over voor deze stad!

Waar zou jij graag eens naartoe gaan op vakantie?

2 gedachten over “Vakantie wishlist

  1. Kim schreef:

    Mijn wishlist is ontzettend lang. Zo lijkt het me super leuk om eens met de auto te gaan Touren door Italië! Ook wil ik nog eens naar Griekenland, Stockholm, IJsland, malta, Tenerife. Buiten Europa heb ik ook nog zoveel te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.