Van bloggen mijn beroep maken?

bloggen-beroep

In juni vorig jaar stopte ik met werken om volop te kunnen genieten van Nomi. Daardoor had ik meer tijd om te bloggen en rond die tijd begon ik wat te verdienen met mijn blog. Mijn blog bleef groeien en een tijdje geleden begon ik er over na te denken om van mijn blog een bedrijfje te maken.

Nou verdien ik geen bakken met geld, maar ik verdien wel iedere maand iets. Daarom zit ik te denken om mijn blog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat zou betekenen dat mijn blog een bedrijf wordt en officieel werk ik dan weer, maar dan vanuit huis!

Op dit moment heb ik mijn blog nog niet ingeschreven bij de KvK en ik geef mijn inkomsten gewoon op als ik belastingaangifte doe. Doordat ik niet sta ingeschreven bij de KvK loop ik wel eens samenwerkingen met bedrijven mis en dat is natuurlijk jammer. Verder kan ik nu ook geen verzekeringen afsluiten, zoals een AOV. Als ik nu arbeidsongeschikt raak heb ik dus geen inkomsten meer.

Nou vraag je je misschien af hoe dat nou werkt, geld verdienen met bloggen. Zo nu en dan zie je artikelen op mijn blog voorbij komen waar ik voor betaald word. Daar staat bijvoorbeeld reclame in, of linkjes naar bepaalde websites. Niet alle artikelen waar links in staan zijn gesponsord, want soms zijn linkjes ook gewoon goed voor mijn vindbaarheid.

Sommige mensen vinden het maar raar of irritant, die gesponsorde artikelen. Maar doordat ik deze inkomsten binnenkrijg hoef ik niet buitenshuis te werken en hoef ik niks te missen van Nomi en Lenn. Dat bedoel ik absoluut niet negatief naar werkende moeders, maar persoonlijk vind ik het heerlijk om thuisblijfmoeder te zijn.

Ik weet nog niet precies of (en wanneer) ik mijn blog ga inschrijven bij de KvK, er zijn nog een paar dingetjes die ik eerst even uit moet zoeken. Ik weet bijvoorbeeld niet hoe het precies zit met peuteropvangtoeslag en daarnaast schijnt het ook best veel werk te zijn om alles door te moeten geven aan de KvK. Ik ga er dus nog eventjes over nadenken.

De Ultieme Mamablogs Lijst

 

6 gedachten over “Van bloggen mijn beroep maken?

 1. Janneke schreef:

  Gestopt met werken en begonnen met bloggen, zeg je. Eigenlijk is dat bloggen ook werken, al is het geen hele dagen en verdient het niet of (nog) weinig. Een en ander kan wel uitmonden in meer of andere dingen en het kan goed staan op je cv. Met bloggen kan je ook andere mensen inspireren. Juister zou, denk ik, zijn dat je gestopt bent met je baan.
  Zo verdien ik een beetje bij met poseren en consumentenonderzoeken. Als ik dan bij zo’n consumentenonderzoek moet invullen of ik wel of niet werk vind ik het lastig om wat in te vullen. Officieel werk ik niet maar ik heb wel kleine werkzaamheden.

 2. Marsha schreef:

  Ik ken heel veel bloggers die dit doen. Om eerlijk te zijn lijkt het mij ook echt heerlijk om dit te kunnen doen. Maar zoveel verdien ik helaas nog niet met mijn blog.

 3. Linda schreef:

  Aanmelden bij de Kvk is niet heel veel werk hoor ? Besef je wel dat je dan overal BTW over moet afdragen (maar jeuheu, ook BTW aftrek en kleine ondernemerskortingen) en dat je inkomstenbelasting gaat betalen, dus als het nog niet heel veel oplevert zou ik gewoon vragen bij de KvK wat de voor- en nadelen zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.