11 dingen die je beter niet tegen een thuisblijfmoeder kunt zeggen

stay at home mom

Vanaf het moment dat ik besloot te stoppen met werken, kreeg ik behoorlijk wat vragen en opmerkingen over me heen. Natuurlijk mogen mensen me vragen waarom ik ervoor heb gekozen om niet meer te gaan werken, maar sommige opmerkingen zijn gewoon irritant. En zeker als je ze voor de twintigste keer hoort.

1. Ga je dan nooit meer iets doen?

Nee, nooit meer. Ik lig nu de hele dag op bank en ik doe niks. Helemaal niks. Oké, genoeg sarcasme. Maar het is dus niet zo dat ik ‘niks doe’.

2. Ik snap niet dat je je niet verveelt.

Ik heb genoeg te doen hoor. Nomi zorgt er sowieso wel voor dat ik me niet verveel, en daarnaast kan ik me goed vermaken met bloggen.

3. Maar je wilt toch ook wel eens andere mensen zien?

Alsof werk de enige plek is waar je andere mensen ziet..

4. Je kind wordt daar heel eenkennig van hoor.

Valt best mee hoor. Het schijnt dat eenkennigheid niks te maken heeft met het feit of je als moeder wel of niet werkt.

5. Ik zag laatst nog een vacature voor…

Dank je, maar ik ben niet op zoek naar werk.

6. Vindt je man het niet erg dat je niet meer werkt?

We hebben die beslissing samen genomen. Dus nee, hij vindt het niet erg.

7. Kan dat financieel wel?

Nee, we hebben van tevoren niks berekend en nu zitten we zwaar in de schulden. Nee hoor, we hebben van tevoren alles op een rijtje gezet en het kan, anders was ik natuurlijk niet gestopt met werken.

8. Wat zonde van je opleiding.

Nee hoor. Ik heb best veel aan mijn opleiding bij het bloggen. En misschien ga ik ooit nog wel iets doen met mijn opleiding.

9. De hele dag binnen zitten is ook niet goed voor je hoor.

Nomi en ik komen best veel buiten. En eigenlijk ook veel meer dan wanneer ik op kantoor zat.

10. Lekker zeg, hele dagen niks doen. Dat zou ik ook wel willen!

Dat lijkt me niks eigenlijk. Oh wacht, je hebt het over mij?

11. Wat nou als je gaat scheiden?

Daar ga ik niet vanuit. Maar ook met mijn baan van 16 uur in de week zou ik dan een probleem hebben.

25 gedachten over “11 dingen die je beter niet tegen een thuisblijfmoeder kunt zeggen

 1. Patricia schreef:

  Heel herkenbaar! Vooral nummer 7…mensen blijven altijd nieuwsgierig naar je uitgave patroon. Het blijft naar mijn idee toch ook een soort van jaloezie van sommige mensen.

 2. Bianca schreef:

  Yep! Herkenbaar! Ik krijg hetzelfde te horen. Ben al 3,5 jaar moeder en al die tijd thuis. Ik vind het heerlijk. Aan de andere kant zullen werkende moeders ook best wel wat nare opmerkingen krijgen. Wat dat betreft is het nooit goed 😉 Geniet er maar lekker van!

 3. Iris schreef:

  Tegen dit soort reacties zie ik erg op. Alsof je je moet verdedigen tegenover alles en iedereen. Waarom? Je hoeft je toch ook niet te verdedigen als je werkt? Ik vind het altijd moeilijk om direct gevat te reageren en klap dan vaak dicht. Het doet me echt wat en dat is nergens voor nodig!

 4. Milou schreef:

  Hahaha vooral om punt 10 moet ik enorm lachen. Zoveel mensen denken dat je gewoon de hele dag op de bank ligt te luieren terwijl ze geen idee hebben hoe druk je het kunt hebben!

 5. Milou schreef:

  Grr, irritant zeg! Hoop niet dat ik zulke opmerkingen krijg straks na mijn bevalling, maar ik ben bang…
  Wat betreft je studie, fijn dat je daar wat aan hebt met het bloggen! Maar wat mensen vaak vergeten is dat je met een studie niet alleen ‘iets wordt’ of een beroep kunt uitoefenen. Het is ook een heel stuk persoonlijke ontwikkeling en groei. Dus je hebt sowieso altijd wat aan je opleiding.

 6. Jenneke schreef:

  Krijg je die reacties echt Malou? Jeetje…Trouwens, verbaast me ook helemaal niets, ik werk 24 uur in de week en sommige mensen vinden dat al lui en ‘dat er toch meer in moet zitten dan dat’ en wat doe ik ‘dan de rest van mijn dagen’. Pff, laat ze lekker praten!

 7. Esther schreef:

  Voor het moederschap was ik wegens gezondheidsomstandigheden al thuis en nu dus thuisblijf mama. Ik vind het fijn dat ik thuis ben haar eerste jaar want ik zie ieder stapje van haar ontwikkeling. Eerste lachjes, eerste tijgerpogingen, eerste keer rollen… Maar ook als je thuis bent heb je het onwijs druk, ik denk dat het door werkende mensen weleens onderschat wordt.
  Maar wat een ander er van vind maakt me niets uit!

 8. Neelke schreef:

  Ach heerlijk laten kletsen die mensen. Als mensen echt om je geven maken ze niet zo snel dat soort opmerkingen. En als je een beetje nadenkt weet je dat je ook meer dan genoeg om handen hebt als je thuisblijf mama bent. Ik heb gelukkig deze opmerkingen nog niet naar mijn hoofd gehad, misschien omdat ik nog steeds in de ziektewet zit. Maar ik ben benieuwd wanneer de eerste gaan komen.

 9. Roxanne schreef:

  Heel irritant ja. Mijn moeder vertelt iedereen dat ik op zoek ben naar een baan terwijl mijn vriend en ik hebben afgesproken dat ik thuis blijf bij de kleine zolang het kan en ik het wil. Hoe is dat iemand anders probleem? Het lijkt me de keuze van ons gezin. En van jullie gezin in dit geval. Niet van de buitenwereld.

 10. Simone schreef:

  Als werkende moeder krijg je altijd de vraag of je je kind niet te weinig ziet en wie er dan de hele week voor je kinderen zorgt als jij niet thuis bent. Het is nooit goed ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.