Waarom ik de herfst best leuk vind

herfst leuk

Ik ben gek op de zomer en ik moet zeggen dat ik de warmte best wel mis. Ik zou het helemaal niet erg vinden als de zomer een paar maandjes langer zou duren. Ik zou best nog even willen genieten van het zonnetje en wat meer buiten willen zijn. Maar toch vind ik de herfst ook best leuk en vandaag vertel ik je waarom.

Lekker knus

In de zomer miste ik die knusse avonden wel eens. Natuurlijk is het heerlijk om ’s avonds nog buiten te zitten, maar uiteindelijk was ik wel weer toe aan gezellige herfstavonden. De gordijnen weer dicht (’s zomers hebben wij onze raambekleding beneden eigenlijk nooit dicht), kaarsjes aan, lekker warm onder een dekentje zitten met een kopje thee erbij… En dan lekker een serie of een film kijken, heerlijk!

Winterkleding!

Vorig jaar kocht ik een heerlijke winterjas, maar die had ik nog bijna niet aangehad. Ik kocht hem pas toen de winter al een tijdje bezig was. Daardoor was hij lekker afgeprijsd, maar ik kon hem natuurlijk niet zo lang meer aan. Nu kan hij weer uit de kast, want vooral ’s ochtends is het best koud! En dan kan ik mijn lekkere zachte en warme winterjas weer aan!

Verder vind ik het heel fijn om vesten te dragen en daar is het nu ook wel weer voor. En ook de kinderen kunnen hun winterkleding weer aan. Nomi past nog een aantal dingen van vorig jaar en voor Lenn heb ik lekker geshopt. Ook allemaal voordelen van de herfst!

GEen hittegolven meer

Ondanks dat ik de warmte heerlijk vind, hoeft het van mij ook weer niet té warm te zijn. Zeker niet als ik dingen moet doen. In de zomervakantie vond ik het niet zo erg dat de thermometer de 40 graden aantikte. Toen lag ik lekker in mijn ligstoel in de tuin terwijl Nomi en Lenn in het zwembadje aan het spelen waren. Maar als je iets moet doen, al is het maar naar de supermarkt lopen om boodschappen te doen, is dat toch wel echt te warm. Dat mis ik dus ook niet!

De mooie kleuren in de natuur

Nomi en Lenn keken hun ogen laatst al uit toen ze zagen dat de bladeren aan de bomen van kleur veranderen. En zelf vind ik het ook hartstikke mooi. Wat mij betreft is dit het perfecte seizoen voor een lekkere wandeling door het bos!

Feestdagen

Nomi is in november jarig en ze kijkt er nu al ontzettend naar uit. Verder geeft ze dit jaar haar eerste kinderfeestje. Ze heeft al een thema uitgekozen en verder gaan we binnenkort eens samen bedenken wat ze precies wil gaan doen. En hoewel zo’n kinderfeestje natuurlijk hartstikke druk en chaotisch zal zijn, heb ik er wel heel veel zin in!

Verder heb ik laatst stiekem al even gekeken welke kerstspullen er dit jaar allemaal te koop zijn. En waar ik ook zin in heb, is de Sinterklaastijd! Bij Nomi en Lenn leeft het al behoorlijk, en het is zo leuk om te zien hoe zij ernaar uitkijken!

Zie je wel; de herfst is dus eigenlijk best leuk! Wat is jouw favoriete seizoen?

2 gedachten over “Waarom ik de herfst best leuk vind

  1. Kristof schreef:

    Ik volg je helemaal, ik hou ook van de herfst!

    Nu probeer ik nog wel zo lang mogelijk de winterkleding in de kast te houden maar één van de dagen ga ik toch moeten toegeven vrees ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.