Review: Klorofil Magische Speelboom en Kloro’Go The Quad

klorofil

Ik heb een behoorlijk zwak voor speelgoed dat ik nog ken van vroeger. Zeker als ik het vroeger ook nog eens heel erg leuk vond! Een voorbeeld daarvan is deze Magische Speelboom van Kloroifil. Ken jij hem ook nog van vroeger?

Klorofil

magische speelboom

In de Magische Wereld van de Klorofil staan de natuur en haar bewoners centraal. In deze nieuwe wereld, met een nostalgische knipoog, kunnen kinderen eindeloos fantaseren over de mooiste avonturen met de vriendelijke dierenfamilies die er wonen, spelen en werken.

De Magische Speelboom

De Magische Wereld van de Klorofil bestaat uit vier verschillende speelsets. Eén daarvan is De Magische Speelboom, waar ik in mijn jeugd regelmatig mee speelde.

In de Magische Speelboom wonen vosje Eliot en beer Ruby. Er is een slaapkamer, een badkamer, een keuken, een woonkamer en zelfs een garage!

lift

Maar het allerleukste is volgens Lenn toch wel de lift. Deze kan op en neer door aan het wieltje te draaien. Hiermee kun je van beneden naar boven en natuurlijk ook weer andersom. Verder is er beneden een schommel en een struik met een verborgen ruimte erin.

Kloro’go The Quad

quad

Naast de vier speelsets is de Magische Wereld uit te breiden met verschillende Kloro’Go voertuigen waarin de dieren op avontuur kunnen gaan, zoals een bus, een helikopter, een quad en een autootje met zijspan. Wij ontvingen de quad, die geleverd wordt met Panda Noah. Als je achterop de auto drukt, komt er een tweede zitplaats tevoorschijn.

De mening van Nomi en Lenn

Lenn kreeg de Magische Speelboom en de quad toen hij zindelijk was. Toen Nomi op school was, zette ik het voor hem neer, zodat hij het als eerste kon ontdekken. Hij vond het meteen geweldig! Meteen begon hij met de poppetjes te spelen, met de autootjes te rijden en vooral heel vaak de lift te gebruiken. Hij richtte het huis even opnieuw in en hij ging helemaal op in zijn rollenspel!

Toen Nomi thuis was, zag ze het meteen staan en ook zij vindt het hartstikke leuk! Al snel waren ze samen aan het spelen en ze bedachten hele verhalen. De poppetjes waren op school, ze moesten naar de dokter, opeens was eentje de papa en een andere de mama… Zowel Nomi als Lenn kan zich hier een hele tijd mee vermaken!

Mijn mening

Zelf was ik als kind al fan en wat is het leuk om mijn kinderen hier nu mee te zien spelen. Het nodigt echt uit tot een rollenspel en het is ook iets waar kinderen leuk samen mee kunnen spelen.

Het speelgoed van Klorofil is geschikt voor kinderen vanaf anderhalf en het blijft heel lang leuk. Ook kun je het verder uitbreiden, bijvoorbeeld met meer poppetjes, voertuigen of speelsets. Zo bereid je de Klorofilwereld uit! Wat lekker praktisch is, is dat je alle voorwerpen ín de boom kunt bewaren en vervolgens kun je de boom dichtdoen. Zo houd je alles bij elkaar! Vervolgens kun je hem met de handgreep optillen en daarom is het ook geschikt om mee te nemen.

Meer informatie en prijzen vind je via DeKlorofilWereld.nl.

Ken jij de Magische Speelboom nog van vroeger?

Een gedachte over “Review: Klorofil Magische Speelboom en Kloro’Go The Quad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.