Wat niemand je vertelt over je trouwdag

trouwdag

Trouwen is niet meer hip. In mijn omgeving trouwt bijna niemand en volgens mij zijn er weinig mensen überhaupt willen trouwen. Bart en ik zijn op 9 mei 2014 getrouwd en ik ben heel blij dat we die stap hebben gezet. Op onze trouwdag (en daarna) kwam ik achter een aantal dingen die ik van tevoren niet wist. En dat wil ik graag met jullie delen.

Dit vertelde niemand me over mijn trouwdag

 • Een jurk hoeft geen duizenden euro’s te kosten. Zoek op internet eens naar bruidswinkels, vaak staat er op de site wel een prijsindicatie. En je kunt natuurlijk ook een jurk huren, of tweedehands kopen. Daar heb ik zelf niet voor gekozen, maar ik vind het zeker geen slechte optie.
 • Ook trouwringen hoeven helemaal niet duur te zijn. Wij hebben gekozen voor titanium trouwringen en we waren in totaal ongeveer € 200 kwijt.8
 • En dit geld ook voor de huwelijksreis. Waarom moet dat perse een hele dure vakantie zijn? Italië stond nog op onze wishlist, en omdat we wisten dat dit de laatste vakantie met zijn tweeën zou zijn, kozen we daarvoor.
 • De huwelijksnacht is absoluut niet spannend. Wij waren kapot na onze trouwdag, dus we zijn al vrij snel als een blok in slaap gevallen.
 • Zo’n jurk is best onhandig. Hij is groot, wijd, en je kunt er nauwelijks mee gaan zitten. Daarom koos ik ervoor om na de foto’s een ander jurkje aan te doen. Ik was ook als de dood om erop te knoeien met het eten trouwens. Vlak voor het feest deed ik hem weer aan, maar na een uurtje had ik er genoeg van. Hij zat niet meer lekker (misschien ook doordat ik 12 weken zwanger was) en ik verruilde hem weer voor mijn andere jurkje. Wat een verademing was dat!trouwen1
 • Niet iedere trouwjurk hoeft bij de stomerij gereinigd te worden. De meesten kunnen gewoon in de wasmachine. Die van mij paste er net in, en ik heb hem in een dekbedovertrek gewassen.
 • Een nieuwe achternaam is behoorlijk wennen.. Ik vind het heel fijn dat ik dezelfde achternaam heb als Bart en Nomi, maar het heeft even geduurd voordat ik eraan gewend was.

Ben jij getrouwd?

18 gedachten over “Wat niemand je vertelt over je trouwdag

 1. Paola schreef:

  Een heel herkenbaar artikel! Wij zijn op dezelfde dag getrouwd en ook voor Titanium ringen gegaan en de huwelijksnacht was zeker niet heel spannend 😉 We waren beide kapot en zo vertrokken. Om 7 uur werd ik alweer wakker en het eerste wat ik toen deed was beneden op de bank genieten van alle cadeautjes en de dag herbeleven!
  Paola onlangs geplaatst…Bevallen – thuis of in het ziekenhuisMy Profile

 2. Sophie schreef:

  Ik ben 17 en dus vanzelfsprekend nog niet getrouwd. Ik wil ook absoluut niet trouwen, maar ik vind het wel heel mooi dat jullie toch op vrij jonge leeftijd getrouwd zijn!

 3. Julie schreef:

  Leuk artikel! Ik ben nu bijna een maand verloofd! Mijn vriend heeft me op vakantie gevraagd, op de dag dat we 7 jaar en 4 maanden samen waren. Je maakt een bruiloft volgens mij gewoon zo duur als je zelf wil! 🙂 Ik kan me wel voorstellen dat je na die dag stikkapot bent en de huwelijksnacht nog even wil uitstellen! :p
  Hier in België is het overigens niet de gewoonte om echt de naam van je man aan te nemen, daar moet ik dus al niet aan wennen! 😉
  Julie onlangs geplaatst…Julie | Friday Nails #55 – Ambitious Blue FlakesMy Profile

 4. Linda schreef:

  In dec alweer 4 jaar getrouwd. Met een heel klein budget (eigenlijk geen). Wilden eigenlijk op de gratis ochtend, maar dat was voor lange tijd al helemaal vol. Dus toch wat uitgebreider, jurk geleend, pak gekregen en budgetfeest. Gemeenschapshuis gehuurd en zelf drank geregeld. Foto’s door vrienden gemaakt.
  Linda onlangs geplaatst…Stichting Babyspullen heeft hulp nodig!My Profile

  • Linda schreef:

   Hoii Linda! Wij willen volgend jaar trouwen (ben nu hoogzwanger, haha, dus eerst daar even op focussen) en hebben ook weinig budget. We willen heel graag een feest geven waar we ons eigen drank kunnen schenken. Hoe hebben jullie dat precies gedaan?

   Gr Linda
   lindakorner.com

 5. Ashley schreef:

  Ik ben nog niet getrouwd, maar dat dilemma met knoeien op je jurk onder het eten! Laatst dacht ik daar aan en ik ben zo onhandig dat ik dat echt zie gebeuren. Jurk nr. 2 (simpel model) voor tijdens het eten leek mij wel een goede optie.

 6. Onzeweg schreef:

  Leuk om te lezen. Niet veel mensen trouwen inderdaad nog.
  Zelf ben ik niet getrouwd maar wel al 15 jaar samen met mijn vriend, Als hij me vraagt zeg ik uiteraard ja. Pas geleden trouwde een vriendin van me, als ik dan haar zo zie in zo’n mooie jurk en zo krijg ik wel kriebels hoor. Met jouw tips hoeft het ook niet zo ontzettend duur te worden.
  Ik wens jou en je man nog veel gelukkige jaren samen!
  Onzeweg onlangs geplaatst…Wat ben ik trots op mijn kind!My Profile

 7. Astrid schreef:

  Heel gelukkig getrouwd! Twee keer zelfs (met dezelfde man)! Wij kregen de trouwjurk, hadden een budget bruiloft (vrienden kookten voor al onze 120 middag gasten) ’s avonds kwamen maar liefst 600 familieleden, vrienden, kennissen en collega’s en iedereen ging aan de cola en nootjes. Iedereen waar we om geven was er, iedereen had veel plezier (geen drank voor nodig) en wij een top dag!
  Zou wel minder drinken (mocht ik ooit weer trouwen :p ) zodat ik niet vaker dan 2x naar de wc hoef.
  Huwelijksnacht was hier juist wel spannend, ook al waren we moe.
  Huwelijksreis hebben we wel heel duur gedaan, maar dat kon omdat we de bruiloft niet heel duur deden.
  Al met al hebben we denk ik 3000 euro gespendeerd, wat heel weinig is als je kijkt naar het aantal gasten, en de locaties waar we zijn geweest.

  Ik zeg DOEN!!!
  Astrid onlangs geplaatst…Win Playmobil Super4 DVDMy Profile

 8. angelique schreef:

  Ik ben niet getrouwd en heb dit ook nooit gewild…Tot ik mijn huidige vriend ontmoette. Maar ik weet dat ik geen gouden ring wil, ik wil geen lange, grote jurk (iets met een hoge klunsfactor van beide kanten) en we zijn het er beide overeens dat we het klein willen houden. Alleen wij met de dierbaarste mensen in ons leven die écht achter ons staan
  angelique onlangs geplaatst…Blog | Thanks! & I need help!My Profile

 9. Liess schreef:

  Trouwjurk besteld in China. Inclusief invoerkosten 170 euro kwijt. Ben getrouwd op m’n havianas.
  Raar maar waar wij zijn dinsdags getrouwd en foto’s enzo gedaan… en heb de hele dag niet hoeven plassen.
  En vrijdags feest maar ook ik was (nog maar 5 weken) zwanger en alles was opgezet dus de jurk zat me zo benauwd. Dat ik m al snel uit gedaan heb.

  Nu ruim een jaar getrouwd en nogsteeds neem ik de telefoon op met m’n meisjesnaam
  Liess onlangs geplaatst…Mijn grootste irritaties…My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.