Welke maaltijd bereid jij als je lekker veel tijd hebt?

maaltijd veel tijd

Hoeveel tijd heb jij om iedere dag een warme maaltijd te bereiden? Voor de meeste mensen geldt dat het bereiden van de avondmaaltijd meestal het slotstuk van een lange dag is. Een dag waarop je druk aan het werk was, of waarop het huishouden moest worden bijgehouden. De kinderen naar school en naar speelafspraakjes moesten worden gebracht, de boodschappen moesten worden gedaan, en er in de file werd gestaan en de kinderen natuurlijk ook nog wat aandacht wilden. Om aan het einde van zo’n dag nog uitgebreid spareribs te gaan bereiden, of een ander gerecht dat heel veel tijd kost, dat is voor de meeste mensen geen optie. Nee, lekker snel, dat heeft vaak de voorkeur, zodat er nadat alle andere taken erop zitten niet al te lang hoeft te worden gewacht tot er kan worden gegeten. Des te leuker is het om op dagen waarop die tijd er eens een keertje wél is ook flink uit te pakken. Vlees te bereiden dat je normaal niet kiest, picanha bijvoorbeeld, omdat het zoveel tijd kost. Wat bereid jij het liefst als je eens een keertje lekker veel tijd hebt?

Uitgebreid koken op een vrije dag

Als koken echt niet je hobby is, dan zie je er waarschijnlijk niets leuks in: op je vrije dag eens lekker uitgebreid de keuken in duiken, en iets bereiden waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt. Je kunt je vrije dag wel beter besteden! Maar er zijn heel veel mensen voor wie koken juist een hobby is, maar dan wel eentje waar ze negen van de tien dagen te weinig tijd voor hebben om ermee aan de slag te gaan. Dat laatste geldt absoluut voor mij! Voor mij is zo’n vrije dag die grotendeels in de keuken kan worden doorgebracht juist een geschenk uit de hemel!

De groep mensen voor wie dit geldt is groot en divers. Er zijn mensen die het heerlijk vinden om nieuwe dingen uit te proberen, uitgebreide diners met meerdere gangen uit te proberen. Die steeds op zoek zijn naar nieuwe smaakcombinaties. Maar steeds vaker zijn het ook mensen die zich vooral richten op vlees. Nu we steeds vaker een geavanceerde barbecue tot onze beschikking hebben, is ook de manier waarop we naar vlees kijken aan het veranderen.

Een hele dag voor een mooi stuk vlees

Het mooie aan die geavanceerde barbecues is dat je ze heel goed constant op een bepaalde temperatuur kunt brengen. Ideaal voor grote stukken vlees die langzaam moeten garen. Het is juist dit soort vlees dat steeds populairder wordt. Het bereiden kost wat tijd, maar vaak niet eens heel veel moeite. Zolang je de boel op de juiste temperatuur brengt en weet te houden, doet de BBQ eigenlijk het werk. Aan jou de taak om het een beetje in de gaten te houden, en als de tijd daar is er lekker van te genieten. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.