Zo kies je de juiste vlucht naar Nieuw-Zeeland voor kids

nieuw zeeland

Gastartikel – Naar de andere kant van de wereld reizen is niet alleen een lange reis voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Wat is de beste tijd om te reizen en hoe laat moet je reizen zodat jij en je kinderen minder last hebben van een jetlag? Al deze vragen gaan we behandelen in deze blog.

Vliegen

Houd rekening dat je met een reis naar Nieuw-Zeeland minimaal een dag kwijt bent. Nieuw-Zeeland telt 62 vliegvelden, er is dus ruime keuze aan bestemmingen. Op het moment zijn er nog geen rechtstreekse vluchten vanuit Europa naar Nieuw-Zeeland. Hierdoor moet er ergens een overstap gemaakt worden. Hier kan je als je wilt een paar dagen blijven, voordat je de oversteek maakt. Tevens kan dit ook op de terugreis, zodat je nog een paar dagen kan ontspannen. Landen als Thailand, Indonesië of Singapore hebben rechtstreekse vluchten naar Nieuw-Zeeland. Hiermee zijn er genoeg opties om de juiste vlucht naar Nieuw-Zeeland te kiezen. Ook moet je een tussenstop niet als last gaan zien voor je kinderen, maar als een manier waarop ze even hun energie kwijt kunnen. Hierdoor kunnen ze misschien in het vliegtuig weer gaan slapen, waardoor jij ook nog even kan bijslapen.

De reis

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee grote eilanden, het noordelijk- en zuidelijk eiland. Voor een rondreis van drie weken kunnen beiden delen bezocht worden. Let hierbij wel op dat je veel kilometers moet maken om zoveel mogelijk te bezoeken. Een ideale en goedkope manier is om door Nieuw-Zeeland rond te gaan reizen met een camper. Ook is het goed om rekening te houden met de seizoenen in het jaar. Deze verschillen namelijk veel meer dan wij gewend zijn. In juli en augustus is het namelijk winter in Nieuw-Zeeland. Daarnaast staat Nieuw-Zeeland bekend als ik kindvriendelijk land en zijn er veel speeltuinen te vinden in de dorpen. Een prima plek waar je na een lange autorit even kan ontspannen. Ook zijn er genoeg bezienswaardigheden die voor alle leeftijden leuk zijn om te bezoeken, zoals de watervallen of fjorden.

Wanneer je met kinderen naar Nieuw-Zeeland wilt gaan, heb je genoeg mogelijkheden voor een overstap. Daarnaast kan je kijken of je liever op deze bestemming even wilt uitrusten voordat je de overtocht maakt. Een ideale manier voor een reis is door een camper te huren en een rondreis te maken. Er zijn veel bezienswaardigheden te bezoeken bij een rondreis van drie weken en veel van deze bezienswaardigheden zijn voor zowel jong als oud leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.