10 redenen waarom ik zin heb in de lente

lente

Na de kou van vorige week heb ik toch wel heel veel zin gekregen in de lente. Ik ben totaal geen wintermens, ik heb liever een lekker zonnetje en fijne temperaturen. Hopelijk hoeven we daar niet zo lang meer op te wachten! Vandaag deel ik 10 redenen waarom ik heel veel zin heb in de lente.

1. Zon!

’s Winters mis ik het zonnetje echt. En als hij dan schijnt, is het vaak zo koud dat het echt niet fijn is om buiten te zijn. Nee, doe mij maar een zonnetje die zorgt voor een beetje warmte!

2. Fijne temperaturen

En dat brengt me op punt 2. Gevoelstemperaturen van -18 zijn toch echt niet te doen? Ik kan niet wachten totdat we weer lekker zonder jas naar buiten kunnen.

3. Buiten spelen

Voor de kinderen is het natuurlijk ook veel fijner als het wat warmer is. Nomi zegt de laatste tijd regelmatig dat ze buiten wil spelen, maar vaak krijgt ze het na een tijdje koud. Hopelijk kunnen we in de lente veel naar buiten en kunnen Nomi en Lenn lekker buiten spelen.

4. Onze overkapping weer gezellig maken

Achterin de tuin hebben we een overkapping en daar hebben we vorig jaar regelmatig gezeten. Momenteel ziet het er niet uit en ik wil het daar graag weer gezellig maken. Ik wil nog op zoek gaan naar kussens voor in de hoekbank, een leuke lamp en wat andere gezellige dingetje. Ik denk dus dat ik binnenkort maar eens even naar winkels als de Action en Kwantum ga!

5. En weer lekker buiten kunnen zitten

Lekker zonnen, ’s avonds nog even buiten zitten, buiten eten… Ik heb er heel veel zin in!

6. Teenslippers

Vanaf het moment dat het weer het enigszins toelaat, loop ik het liefst alleen nog maar op teenslippers. Als het weer een beetje meezit loop ik maandenlang bijna alleen maar op teenslippers. Sinds vorig jaar is Nomi er ook gek op, en ik kan niet wachten tot we ze weer aankunnen!

7. Zomerkleding

Laatst heb ik Nomi’s zomerkleding uitgezocht en daar kreeg ik helemaal lentekriebels van. Vorig jaar heb ik in de sale al wat dingen gekocht voor deze zomer en een paar dingen van vorig jaar passen haar ook nog. Daardoor heeft ze nu best veel zomerkleding en ik vind alles erg leuk! Ook voor Lenn heb ik al een paar t-shirtjes in de kast liggen. En zelf kan ik ook niet wachten om weer lekker in zomerjurkjes te kunnen lopen!

8. Naar de camping

Over een tijdje gaan we de caravan even helemaal klaarmaken voor het kampeerseizoen en hopelijk kunnen we er in de lente al lekker naartoe. Ik moet zeggen dat ik wel echt een ‘mooiweerkampeerder’ ben, in de regen en kou ga ik er niet zitten. Maar we gaan deze lente en zomer vast regelmatig naar de camping!

9. Buiten zwemmen

Nomi en Lenn zijn gek op zwemmen. Nomi gaat iedere woensdag met haar oma naar peuterzwemmen en Lenn gaat sinds kort iedere zondag met Bart naar baby- en dreumeszwemmen. Het lijkt me heerlijk om over een tijdje ook lekker buiten met ze te kunnen zwemmen. Lekker in het zwembad op de camping, of gewoon in een klein zwembadje in de tuin. Daar zullen ze zich vast ook heel goed vermaken.

10. Meer energie

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb in de lente en zomer een stuk meer energie. Ik kom makkelijker mijn bed uit, ik heb meer zin om dingen te doen, et cetera.

Heb jij ook zoveel zin in de lente?

mbm

4 gedachten over “10 redenen waarom ik zin heb in de lente

  1. Femke schreef:

    Ik kan me hier helemaal in vinden, laat de lente maar komen! Lekker naar buiten, deuren open, de eerste keer zonder jas op het terras…zoveel zin in!

  2. Rory schreef:

    Echt ik ben zo ontzettend klaar met de winter. De koude, donkere dagen, had ik het al over de kou gehad? Ik kan begrijpen dat men er somber door wordt. Ik heb heeeeeel veel zin in het zonnetje, geen jas dragen, slippers (maar voor mij is dat alleen op vakantie), sandaaltjes, rokjes, jurkjes, ijsjes, koude witte wijn. Heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.