18 weken zwanger; een update over week 16 en 17

18 weken zwanger

Wat gaat de tijd snel tijdens deze zwangerschap zeg! Terwijl de weken voorbij leken te kruipen toen ik zwanger was van Nomi, ben ik nu ‘opeens’ alweer 18 weken zwanger. Tijd voor een nieuwe update, vandaag klets ik jullie bij over week 16 en 17.

naar de verloskundige

Twee weken geleden was het tijd voor een afspraak bij de verloskundige. Gewoon een snelle controle, ik stond binnen 10 minuten weer buiten. Mijn bloeddruk werd gemeten (en die bleek aan de lage kant te zijn, maar dat is helemaal niet erg voor de baby), er werd naar het hartje geluisterd en er werd gevoeld waar mijn baarmoeder lag. Die was al flink gegroeid, mijn baarmoeder lag op dat moment net iets onder mijn navel. Gelukkig leek alles goed te gaan met de baby.

Klussen en bekkenpijn

Ik maakte weer dezelfde fout als toen ik zwanger was van Lenn. We zijn de zolder aan het isoleren en ik dacht ik wel een paar uurtjes behang kon trekken. Nou, dat voelde ik ’s avonds wel! Stilstaan is absoluut niet goed voor je bekken als je zwanger bent, maar ik was te eigenwijs om het rustig aan te doen. De dagen erna voelde ik het nog, en dat was wel een teken om het wat rustiger aan te doen. Voortaan ga ik dus niet meer te lang staan, en neem ik wat vaker pauze.

Al die schattige meisjeskleertjes…

Wat is het moeilijk om niet meteen van alles te kopen voor de baby! Ik zie zoveel schattige dingetjes… Laatst zag ik een jurkje die ik echt niet kon laten hangen, maar verder probeer ik nog niet te veel te kopen. Want dan heeft ze straks echt veel te veel!

Het namen dilemma

Bart en ik zijn druk aan het brainstormen over namen. Wat dat betreft hebben we geluk dat we een meisje krijgen, want over jongensnamen waren we het absoluut niet eens. Maar ook een meisjesnaam uitkiezen blijkt best moeilijk te zijn. Het liefst willen we een naam die niet met de N of L begint en het moet een beetje passen bij Nomi en Lenn. Inmiddels hebben we een lijstje, maar we zijn er nog niet helemaal uit. Gelukkig hebben we nog eventjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.