Het namendilemma

namen

Toen ik net wist dat we een meisje zouden krijgen, was dat qua namen best een opluchting. We kwamen namelijk totaal niet uit de jongensnamen. Alles wat ik mooi vond, werd door mijn man meteen afgekeurd. En het enige wat hij mooi vond, waren de meest standaard saaie namen. Over meisjesnamen waren we het veel vaker eens, dus het zou een stuk makkelijker zijn om een meisjesnaam te kiezen. Althans, dat dachten we…

Lijstjes maken

Al voordat ik zwanger was, had ik een paar namen op mijn lijstje staan. Terwijl mijn man het eigenlijk niet over namen wilde hebben totdat we wisten of we een jongen of een meisje zouden krijgen, was ik al aan het Googelen naar leuke namen. Zo ontstond er een lijstje met meisjesnamen, en eentje met jongensnamen. Het grootste deel van de namen werd afgekeurd. Van mijn lijstje jongensnamen werd zelfs niet één naam leuk gevonden door mijn wederhelft.

Het is een meisje!

Yes, wat was het leuk om Nomi zo blij te zien. Yes, ik mag weer roze kleertjes shoppen! En yes, dat maakt het kiezen van een naam een stuk makkelijker. Dezelfde avond hadden we het over namen. Ik noemde een paar namen op en ik hoorde meerdere keren ‘ja, leuk!’.

Een paar voorwaarden

Nou zijn er natuurlijk wel wat eisen waar de naam aan moet voldoen. Het liefst willen we geen naam met de N of de L, we willen graag verschillende beginletters voor de namen van onze kinderen. Ook geen naam met de R, want daar begint onze achternaam mee. Onze eigen namen beginnen met de B en de M en we hebben het liefst een naam die ook daar niet mee begint. Dat maakt het allemaal niet makkelijker natuurlijk. Maar ik had goede hoop!

Naam nummer 5

Al snel na de geslachtsbepaling dachten we een naam te hebben gekozen. Een paar dagen later begon ik te twijfelen. Want is dit wel een leuke naam voor een volwassen vrouw? Ik keek toch maar even verder en ik kwam weer wat leuks tegen. Ik dacht, dit is hem! Toen ik het ’s avonds aan Bart vertelde was hij enthousiast, totdat hij zich bedacht dat hij iemand kent met een dochter met die naam…

Gelukkig waren we het al snel weer eens over een naam. Totdat we erachter kwamen dat er wel erg makkelijk mee te rijmen is, waardoor ze er misschien mee gepest wordt. We zochten door naar naam nummer vier. Dat werd een naam die vrij populair is, terwijl we dat eigenlijk niet wilden. Maar we vonden het beide mooi. Toch sloegen de twijfels weer toe, want willen we een naam die vorige jaar aan honderden kinderen is gegeven? Nee, eigenlijk niet…

Past dit wel bij Nomi en Lenn?

Laatst vroeg ik jullie via Facebook en Instagram welke meisjesnamen jullie goed bij Nomi en Lenn vinden passen. Want in eerste instantie wilde ik graag een naam in dezelfde stijl. Persoonlijk vind ik de namen Nomi en Lenn erg goed bij elkaar passen, dus ging ik op zoek naar een naam in hetzelfde straatje. Naam 1, 2, 3 en 4 pasten erg goed. Maar toen kwam naam nummer 5…

Dit is een naam die we allebei erg mooi vinden. De naam stond op ons lijstje voor als Lenn een meisje was geweest. Nu stond hij ook weer op mijn lijstje, maar al snel dacht ik ‘dat past niet bij Nomi en Lenn’. Het is een hele andere naam. Niet kort en stoer, maar wat langer en klassieker.

Kiezen we voor iets wat we mooi vinden of iets wat goed past?

Ik kreeg deze naam niet uit mijn hoofd. En toen begon ik te denken, is het nou echt zo belangrijk dat een naam bij de andere namen past? Het is bij deze naam ook weer niet zo dat het echt niet bij de andere namen klinkt. Het is gewoon nogal een andere naam. Maar ik vind hem zo mooi! En dat vind ik eigenlijk het belangrijkste.

Voor nu staat deze naam voor ons op nummer 1. Nou zegt dat niet zo heel veel, want in drie weken tijd zijn er dus al vier namen doorheen gegaan. Ik blijf wel nadenken en zoeken naar mooie namen, maar ik weet niet of ik deze nog uit mijn hoofd kan krijgen.

2 gedachten over “Het namendilemma

  1. Inge schreef:

    Als je de naam mooi vind en het goed voelt dan gaat de naam vanzelf bij nomi en lenn passen. Het is een kwestie van wennen. En na een paar dagen went dat vanzelf. Liever een naam waar je heel blij van wordt dan een naam waar je mwhah tegen zegt die in het rijtje past.

    Succes en veel plezier gewenst in de zoektocht naar de perfecte naam voor jullie meisje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.