34 weken zwanger; preppen, voorweeën en een groeiecho

34 weken zwanger

Zo, de 34 weken hebben we ook maar mooi weer gehaald! Hoewel ik er niet vanuit ga dat ze eerder komt, is de kans er natuurlijk altijd. Dus iedere week erbij voelt voor mij weer als een mooie mijlpaal. Deze keer klets ik jullie bij over het preppen, voorweeën en de laatste groeiecho.

Preppen

Nou denk je misschien, ‘waar heb je het over?’ Nou, je kent die programma’s toch wel waarin mensen een hele bunker in hun tuin hebben hebben met allemaal spullen erin, die je nodig hebt om te overleven? Zo voel ik me ook een beetje. De laatste tijd kocht ik niet alleen de laatste babyspulletjes, maar ook de voorraadkast is goed gevuld. Zo vlak voor kerst viel ik helemaal niet op met mijn overvolle boodschappenkar, maar er was weinig bij wat bedoeld was voor kerst. De halve kar lag bijvoorbeeld vol met luiers voor Lenn. Hij heeft nu ongeveer 200 luiers op zijn kamer liggen haha!

Verder wil ik nu toch wel graag de laatste dingen afmaken. Want; over 3 weken mag ze in principe al komen! De laatste dingetjes moeten gedaan worden op de babykamer en bijna alles moet nog worden gewassen. Wat trouwens best een uitdaging is, als je daarnaast ook de was van vier personen moet doen. Ik heb al een extra droogrekje aangeschaft, dus het komt vast goed.

Voorweeën

Daar zijn ze weer: de voorweeën en veel harde buiken. Pijnloze harde buiken had ik al langer, vooral als ik te veel deed. Maar nu krijg ik zo nu en dan ook krampen die ik wat beter kan voelen. Toen ik zwanger was van Nomi heb ik ze nooit gehad, bij Lenn kreeg ik ze vanaf 36 weken en deze baby is er wat eerder mee. Nou ja, dat hoort volgens mij ook wel bij een derde kindje.

Groeiecho

Donderdag mocht ik naar de verloskundige voor een groeiecho. Ik heb het geluk dat iedereen bij mijn verloskundigenpraktijk standaard 2 groeiecho’s krijgt. En ik vind het natuurlijk hartstikke leuk om ons meisje weer even te zien. Deze keer ging Bart mee, want hij wilde de baby ook wel graag even zien.

Alles zag er gelukkig goed uit en ze is keurig gemiddeld. Ik was 33 en een halve week zwanger en de baby woog 2200 gram. Als ze zo doorgroeit, zal ze bij haar geboorte ongeveer 3300 gram wegen, wat een hartstikke mooi gewicht is natuurlijk. Wel scheelt het bijna een kilo met Lenn (hij woog 4280 gram bij zijn geboorte), dus voor mijn gevoel zal ze vast heel klein zijn. Maar we zullen het over een paar weken wel zien!

En voor nu; fijne feestdagen allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.