30 weken zwanger; de groeiecho en eindelijk bezig met de babykamer

30 weken zwanger

Oeps, mijn update is deze keer een beetje laat. Inmiddels ben ik alweer (ruim) 30 weken zwanger, dus driekwart van mijn zwangerschap is alweer achter de rug! Vandaag praat ik jullie bij over de groeiecho en vertel ik jullie wat meer over de afgelopen twee weken.

Groeiecho

echo 30 weken

Ik heb het geluk dat mijn verloskundige standaard twee groeiecho’s maakt, eentje bij 30 en een bij 34 weken. In mijn 28 weken update vertelde ik nog dat deze bij de controle vrij groot geschat werd. Tijdens de echo leek ze juist heel gemiddeld te zijn. Stiekem was ik daar wel blij mee, want als ze echt heel groot zou zijn, zou ze waarschijnlijk niet in haar geboortepakje passen haha! Verder zag alles er ook helemaal goed.

Het was ook ontzettend leuk om haar weer even te zien. Toen ik thuis nog een keer naar de echofoto keek, viel het me op dat ze op Lenn lijkt. Ze heeft hetzelfde bovenlipje en kinnetje. Grappig om te zien, en ik ben heel benieuwd of ze na de geboorte ook echt op Lenn zal lijken!

De babykamer

Ik kan nu eindelijk lekker gaan rommelen op de babykamer. De eerste spulletjes liggen in de kast en nu kan ik een stuk beter zien wat we nog nodig hebben. Wat trouwens bijna niks is, we hebben echt al veel babyspullen. Veel oude dingen van Nomi, een paar dingetjes van Lenn en ook wat nieuwe dingen. Als de babykamer klaar is, zal ik het natuurlijk aan jullie laten zien. Maar dat duurt allemaal nog wel eventjes.

Pijntjes

Ik merkte laatst dat het niet verstandig is om lang achter elkaar in de babykamer bezig te zijn. Dan krijg ik al snel bekkenpijn, want de hele tijd stilstaan is natuurlijk niet zo heel handig nu. Laatst was ik zo eigenwijs om het toch te doen en dat kon ik daarna wel voelen… Nu doe ik telkens eventjes iets, en daarna doe ik weer even rustig aan. En dan gaat het vrij goed qua bekkenpijn. Ik voel het regelmatig hoor, maar het gaat iets beter dan eerst.

Een gedachte over “30 weken zwanger; de groeiecho en eindelijk bezig met de babykamer

  1. Kirsten schreef:

    Wat fijn zo’n groei echo. Ik moest maandag ook weer voor controle maar wij hebben dan geen echo’s. Ik denk dat we onze kleine man ook niet meer gaan zien voordat hij geboren wordt. Onze verloskundige heeft geen eigen echo materiaal dusja. Ik ben benieuwd op wie jullie meisje gaat lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.