20 weken zwanger; op de helft!

20 weken zwanger

Wat gaat deze zwangerschap snel zeg! Echt veel sneller dan de zwangerschap van Nomi en ook die van Lenn leek wat langzamer te gaan dan nu. Inmiddels ben ik 20 weken zwanger, dus ik ben alweer op de helft!

‘Is ze nou zwanger of niet?’

Ik heb al best een buikje, maar het is ook weer niet zo duidelijk dat mensen durven te vragen of ik zwanger ben. Toen ik voor het eerst na de zomervakantie weer op de peuterspeelzaal kwam, zag ik een paar mensen naar mijn buik kijken. Maar niemand zei iets (snap ik wel, bij twijfel zou ik het zelf ook absoluut niet vragen). Het ligt er ook heel erg wat ik aan heb trouwens. In sommige kleding zie ik er nu uit alsof ik 10 kilo ben aangekomen, maar vooral in positiekleding heb ik toch wel echt een buikje. Ik zit duidelijk in de ‘is dat nou een zwanger buikje of is ze aangekomen’ fase.

Baby steeds vaker voelen

De schopjes worden steeds duidelijker en één keer kon ik haar aan de buitenkant voelen. Vooral ’s avonds is ze erg actief. En terwijl ik twee weken geleden alleen nog schopjes voelde als ik stilzat of -lag, voel ik haar nu ook wel eens als ik gewoon dingen aan het doen ben.

Buik in de weg

Ik moet nog een beetje wennen aan mijn zwangere buik. Ik loop namelijk regelmatig ergens tegenaan met mijn buik. Tegen het aanrecht, tegen de wastafel, et cetera. Gelukkig niet hard, maar telkens denk ik ‘Oh ja, ik ben zwanger’.

Dat stomme bekken

Het leek mee te vallen, maar ik heb toch steeds vaker wat last van mijn bekken. Niet zo erg als toen ik zwanger was van Lenn, maar ik voel het regelmatig. Ik probeer erop te letten door bijvoorbeeld niet te lang te staan en geen verkeerde houdingen aan te nemen. Maar aangezien ik er tijdens de zwangerschap van Lenn veel last van heb gehad, was het natuurlijk te verwachten dat ik weer bekkenpijn zou krijgen. Toch valt het me niet tegen, want toen ik halverwege de zwangerschap van Lenn was, had ik er een stuk meer last van dan nu.

Aftellen tot de 20 weken echo

Rond de helft van je zwangerschap krijg je de 20 weken echo. Die hebben we bijna en ik ben al wel aan het aftellen. Ik blijf het namelijk heel spannend vinden. En ik ben dan ook wel erg jaloers op vrouwen die hem al eerder krijgen dan 20 weken haha! Maar goed, nog eventjes, en dan zijn we aan de beurt. En ik laat jullie natuurlijk weten hoe dat ging!

2 gedachten over “20 weken zwanger; op de helft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.