De Kersttag

kersttag

It’s the most wonderful time of the year… Het is alweer bijna kerst en daarom bedacht Saar van Galabria.be de Kersttag, en daarin tagde ze mij. Ik vulde hem in, en vandaag kunnen jullie mijn antwoorden lezen!

Wat betekent kerst voor jou?

Gezelligheid en lekker eten. We vieren kerst met familie en dan eten we gezellig samen. Ik ben niet gelovig opgevoed, dus op die manier heeft kerst eigenlijk weinig betekenis voor mij.

Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?

Ik zou eigenlijk niet zoveel willen veranderen, ik vind het hartstikke leuk zoals we het nu vieren. De kinderen kijken er al heel erg naar uit om alle kerstdagen naar familie te gaan en zelf vind ik het natuurlijk ook erg gezellig.

Wat is je favoriete kerstfilm

The Holiday! En nu ik er over nadenk, bedenk ik me dat ik die al veel te lang niet meer gezien heb. Dat wordt dus weer een keertje tijd. Als je hem nog niet hebt gezien, is het wat mij betreft absoluut een aanrader!

Welk liedje moet er absoluut spelen met kerst?

Ik heb niet echt een favoriet eigenlijk. Liedjes als Last Christmas en All I Want For Christmas Is You zijn toch wel echt klassiekers en brengen me meteen helemaal in de kerstsfeer. Maar nu de kinderen wat groter zijn, horen de Nederlandse kerstliedjes er natuurlijk ook bij, die zingen ze nu namelijk uit volle borst mee!

Hebben jullie tradities met kerst? Welke?

Ja zeker! Op kerstavond eten we traditioneel pannenkoeken. Een familietraditie die al zo’n 100 jaar bestaat. Die houden we er dus gezellig in! Eerste kerstdag vieren we met mijn schoonfamilie en tweede kerstdag gaan we meestal gourmetten bij mijn ouders.

Wat staat er bovenaan jouw wishlist voor kerst?

Niks, eigenlijk. We zijn met Sinterklaas al goed verwend met cadeautjes, dus kerst vieren we zonder cadeaus.

Liever een witte kerst of eentje in de zon?

Nou, als ik mag kiezen heb ik toch liever zon. 11 jaar geleden waren we met kerst in Mexico en dat is toch wel heel anders. Het was heerlijk weer met kerst, en ik ben gek op de warmte. Maar… Dan heb ik toch wel veel minder een kerstgevoel. Dus van mij mag het ook best een witte kerst zijn.

Doe een kerstwens

Gezondheid voor iedereen die dichtbij me staat (en eigenlijk sowieso voor iedereen).

Een echte kerstboom, een neppe of helemaal geen?

We hebben alleen kleintjes. Ongezellig misschien, maar ik vind het prima zo. We hebben vrij veel kerstversiering in huis, maar geen grote kerstboom.

Wat is jouw ultieme tip voor een kerst zonder stress?

Maak het jezelf niet te moeilijk. Houd het qua koken een beetje simpel, zodat je niet urenlang in de keuken hoeft te staan. En verder; geniet er gewoon van!

En last but not least; wanneer maken jullie de cadeautjes open?

Ehm, niet!

Wil je hem ook invullen? Voel je dan vrij om hem over te nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.