5 jaar en nog steeds geen waterpokken gehad

nog geen waterpokken gehad

Een paar dagen geleden voelde Elena zich niet zo lekker en daardoor was ze behoorlijk hangerig. Ik dacht, misschien krijgt ze waterpokken. Stiekem hoopte ik daar een beetje op. Ze moet het toch een keer krijgen, en liever nu dan bijvoorbeeld tijdens de feestdagen of in de zomervakantie. En daarnaast hoopte ik dat Lenn ze dan ook zou krijgen. Hij is in juli 5 jaar geworden, en hij heeft nog steeds geen waterpokken gehad…

Waterpokken in de kraamweek?

Lenn was nog maar een paar dagen oud toen Nomi waterpokken leek te hebben. De dag ervoor was ze heel erg moe en hangerig en daarna kreeg ze wat vlekjes. Op dat moment was de kraamverzorgster nog bij ons, en zij vond het ook op waterpokken lijken. Volgens de kraamverzorgster mocht Nomi gewoon met Lenn knuffelen, want Lenn was nog beschermd tegen waterpokken door de antistoffen die hij via de placenta had gekregen.

Nomi kreeg een stuk of vijf vlekjes die op waterpokken leken. Ze had er nauwelijks last van, en we wisten niet zeker of het nou wel of geen waterpokken waren. Ze kreeg op dat moment nog borstvoeding, en misschien kreeg ze daardoor antistoffen waardoor ze zo weinig waterpokken kreeg, of misschien was het toch iets anders.

Waterpokken toen Nomi 3 was

Toen Nomi 3 jaar was, en Lenn bijna 2, kreeg Nomi (weer) waterpokken. Het waren dezelfde vlekjes als 2 jaar eerder, maar nu kreeg ze er een stuk meer en ze jeukten flink. Ik liet Nomi en Lenn gewoon met elkaar knuffelen en ik dacht dat Lenn ze ook wel zou krijgen. Ze speelden veel met elkaar, ze gaven elkaar regelmatig kusjes, ze gingen samen in bad… Maar toch heeft Lenn geen waterpokken gekregen.

Nog steeds geen waterpokken gehad

Toen Lenn op de peuterspeelzaal zat, kwamen daar regelmatig kinderen met waterpokken. Telkens hoopte ik dat Lenn ze ook zou krijgen, want hoe eerder een kind waterpokken krijgt, hoe minder last het kind er (meestal) van heeft. Zelf was ik 2 jaar toen ik waterpokken kreeg. Ik had heel weinig waterpokken en ik had er nauwelijks last van. Nomi had er op haar derde wat meer en ze had behoorlijk veel jeuk. En ik ben nu wel een beetje bang dat Lenn er veel last van krijgt als hij uiteindelijk toch waterpokken krijgt.

Waterpokken krijgen via Elena

Ik heb mijn hoop nu gevestigd op Elena. De peuterspeelzaal is een broedplaats voor ziekteverwekkers, zoals de waterpokken. Ik denk dat zij wel een keertje besmet gaat raken, en dan moet ze maar lekker gaan knuffelen met Lenn, zodat hij ze ook eindelijk een keertje krijgt. Want in zijn klas zullen de meeste kinderen inmiddels wel waterpokken hebben gehad, dus ik denk niet dat hij op school nog waterpokken oploopt.

Laten inenten?

Verder is er nog de optie om Lenn te laten inenten tegen waterpokken. Dat zie ik op dit moment absoluut niet zitten, maar als hij over een paar jaar nog steeds geen waterpokken heeft gehad, ga ik me daar toch eens in verdiepen. Want hoe ouder je bent wanneer je waterpokken krijgt, hoe meer last je ervan kunt krijgen.

Hoe oud waren jullie kinderen toen ze waterpokken kregen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.