Aan welke eisen moet een goede winterjas voldoen? Tips en tricks!

winterjassen

Een jas is toch wel een van de belangrijkste kledingstukken, je kunt echt niet zonder. Je wilt er niet alleen mooi uitzien in een jas, maar je stelt ook bepaalde eisen en verwachtingen aan dit item. Welke eisen kun je eigenlijk stellen aan een kwalitatieve winterjas? Hier kun je allemaal aan denken!

Ontwerp

Laten we beginnen bij het ontwerp van de jas. Dit vormt uiteraard een belangrijk onderdeel, aangezien je er wel mooi uit wilt zien in je winterjas. Er zijn veel ontwerpen om uit te kiezen. Het is verstandig om op zoek te gaan naar jouw ultieme favoriet: dit is voor iedereen weer anders! Voor jezelf kies je misschien voor een chique trenchcoat, de ander juist een casual parka. Of ga mee met de trends: kies bijvoorbeeld voor een cropped puffer jack of een fluffy teddy jas dames. Qua kinderjassen is je smaak misschien een beetje anders, en vanaf de peuterleeftijd hebben ze er ook een eigen mening over. Kinderen kiezen vaak voor felle kleurtjes en drukke printjes, het liefst met hun favoriete tekenfilmfiguur erop. Een goede eis om aan je jas te stellen, is in ieder geval dat het ontwerp doordacht is en best een beetje mag opvallen.

Fit

Naast het ontwerp is er ook de fit. Dit hangt een beetje samen, maar toch willen we dit punt nog even apart benoemen. Ga op zoek naar een jas die goed bij jouw figuur past. Dit zit ‘m allereerst natuurlijk in de maat, maar ook in de fit van de jas. Cropped dames jassen zijn bijvoorbeeld ideaal als je wat kleiner bent: in een langere jas verdwijn je gauw, maar in een kortere jas komt je lengte beter tot recht. Pas op met oversized jassen, aangezien je er al snel helemaal in kunt verdwijnen. Een jas met een riem in de taille accentueert je figuur juist: dit ziet er sierlijk uit.

Warmte

Het is uiteraard belangrijk dat je winterjas lekker warm is! Let daarom op de dikte van de jas, evenals de voering. Hoe kouder je het ’s winters hebt, hoe belangrijker dit is. Gelukkig zijn voeringen vandaag de dag vaak lichtgewicht, zodat het dragen van een dikke jas niet direct hoeft te betekenen dat de jas ook heel zwaar is. Neem bijvoorbeeld de populaire puffer jackets: daarin blijf je goed warm, terwijl de jas zwiert om je lichaam.

Kwaliteit van de stof

Je winterjas moet wel tegen een stootje kunnen. Je beweegt er immers veel in, en er zijn allerlei weersomstandigheden die je jas moet doorstaan. Vooral bij kinderjassen is het erg belangrijk dat ze er lekker in kunnen bewegen tijdens het buitenspelen, zonder dat de stof snel kapot gaat. Let daarom op de kwaliteit van de jas, en met name op de kwaliteit van de stof. Heb je het idee dat er snel scheuren kunnen ontstaan? Dan kun je maar beter even verder zoeken. Met stevig wol, katoen of polyester zit je goed: deze materialen gaan lang mee.

Bescherming bij wind en regen

Let tot slot op bescherming bij wind en regen. Is de jas regenwaterdicht en windproof? Dat is wel zo comfortabel! Zeker als je vaak door slecht weer moet wandelen of fietsen, is dit een belangrijke eis om te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.