O nee, waterpokken! Dit hielp bij ons het beste

waterpokken

Jullie hebben het op Instagram of in mijn dagboekje misschien al wel voorbij zien komen; Nomi heeft waterpokken. Het begon vorige week woensdag en toen twijfelde ik nog even. Ik heb namelijk al vader gedacht dat ze waterpokken had, maar toen bleek het niet zo te zijn. Eén keer was het bijvoorbeeld de zesde ziekte. Maar deze keer was het toch wel erg duidelijk dat het om waterpokken ging. Vandaag deel ik met jullie hoe dat ging, en wat bij Nomi het beste hielp.

Waterpokken

Toen ik Nomi woensdagochtend naar haar oma bracht, zag ik de eerste bultjes. Eentje achter haar oor en een op haar arm. Stiekem hoopte ik een beetje dat het waterpokken zouden zijn, zodat ze dat gehad zou hebben voordat ze naar de basisschool gaat. Het heerst nu heel erg op de peuterspeelzaal, dus de kans was vrij groot dat ze het zou krijgen.

Toen ik haar ’s middags ophaalde was ze heel erg hangerig en ze had er een paar bultjes bijgekregen. ’s Avonds wilde ze niet eten, ze was koortsig en ze was heel moe. De volgende ochtend was het helemaal duidelijk. Haar buik en rug zaten vol met bultjes en toen was ik er wel zeker van dat ze waterpokken had. Nomi voelde zich nog steeds niet lekker, maar wel wat beter dan de avond ervoor.

Wat hielp goed tegen de waterpokken?

Kinderen zijn vaak een beetje grieperig als ze waterpokken hebben. Daar kun je natuurlijk vrij weinig tegen doen. Nomi heeft veel op de bank gelegen en toen ze zich echt slecht voelde heb ik haar een zetpil gegeven.

Zemelen

Er zijn verschillende producten op de markt tegen waterpokken. Na een zoektocht op internet las ik regelmatig dat zemelen ontzettend goed helpen. Zemelen zijn een deel van graanvruchten, zoals tarwe. Je doet ze in een washandje, je maakt ze nat en je laat het weken in een badje. Het water gaat er een beetje viezig van uitzien, maar het vermindert de jeuk en het zorgt ervoor dat de waterpokken snel indrogen. Bij Nomi hielp het erg goed. Na het badje had ze weinig jeuk en de waterpokken droogden snel in. Je kunt zemelen onder andere kopen bij de supermarkt, de drogist of online via bijvoorbeeld deze link.

Zinkzalf

Zinkzalf, zoals Sudocrèm, werkt perfect bij kapotte billetjes. Maar het is ook een erg goed zalfje tegen waterpokken. Net als zemelen zorgen ze ervoor dat de waterpokken snel indrogen, waardoor je kind er minder last van heeft.

Vaseline

Waarschijnlijk hebben jullie allemaal wel vaseline in huis. Daar smeerde ik Nomi mee in voordat ze ging slapen en dat verlichtte de jeuk.

‘Niet krabben hè?’

Verder vertelde ik haar dat ze er niet aan moet krabben. Dat is het voordeel van vrij laat waterpokken krijgen, want nu snapt ze dat heel goed. Ik vertelde haar dat ze mag wrijven als ze jeuk heeft en dat deed ze. Dat verkleint de kans op ontstekingen en littekens.

Inmiddels zijn de waterpokken ingedroogd en ze worden steeds kleiner. Nomi heeft er geen last meer van en ze zit er niet meer aan. Nu is de kans natuurlijk heel groot dat Lenn ze binnenkort ook krijgt, en hopelijk valt het bij hem ook mee!

Een gedachte over “O nee, waterpokken! Dit hielp bij ons het beste

  1. Leonie van Mil schreef:

    Ik had ook zinkzalf ook geprobeerd, maar dat werkte niet echt. Uiteindelijk KidsClin gekocht. Dat werkte heel verkoelend. Helaas was het al wel heel erg geworden. Op zijn buik heeft onze peuter een jaar na de waterpokken nog heel veel littekens er aan overgehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.