6 uur per dag huilen door doorkomende kiezen?

doorkomende kiezen

Gisteren vertelde ik in mijn dagboekje al dat ik nauwelijks toe kwam aan bloggen (en eigenlijk kwam ik überhaupt nergens aan toe) doordat Nomi heel veel last heeft van doorkomende kiesjes. Twee kiezen zijn er voor de helft door en twee kiezen beginnen nu door te komen. Ontzettend sneu, en sinds vorige week huilt ze echt heel veel.

Overdag begint ze vaak uit het niets heel hard te huilen en ze slaapt bijna niet. Ook ’s avonds en ’s nachts is het regelmatig raak en om haar te troosten, geef ik haar dan maar een voeding. Daar gaat het haar totaal niet om, maar ze wordt er wel rustig van.

Ik heb getwijfeld om zo’n gel te kopen die de pijn vermindert, maar dat heeft totaal geen nut. Ik mag absoluut niet met mijn vinger in haar mond komen en als ik dat wel probeer, bijt ze net zo lang totdat ik mijn vinger weer uit haar mond heb gehaald. En geloof me, die melktandjes zijn best scherp. Dat probeer ik dus maar niet meer.

Het enige wat een beetje helpt is afleiding. Een stukje wandelen (hoewel ze soms in de kinderwagen ook begint te huilen), spelen in een (indoor) speeltuin, bij iemand op bezoek.. Dan gaat het vaak even wat beter, maar meestal duurt dat niet lang.

Ik vraag me af of dit wel echt alleen door die kiezen komt. Ik heb laatst een beetje bijgehouden hoeveel ze huilde, en dat komt neer op zo’n 6 uur per dag. Zoveel heeft ze nog nooit gehuild en ze is ook echt niet te troosten. Zelfs als ik haar optil, blijft ze huilen. Sinds vorige week huilt ze ook opeens in de auto, terwijl ze daarvoor altijd lekker zat te spelen en te kijken.

Naast dat ze pijn in haar mond heeft, is ze ook heel snel gefrustreerd. Ze wil heel veel, maar het lukt nog niet allemaal. Ook dan begint ze te huilen. Misschien zit ze in een sprongetje en maakt dat het allemaal nog wat erger, want ik vind dit wel heel extreem voor doorkomende kiezen.

Hoewel ik zelf ook niet goed tegen het gehuil kan, vind ik het vooral heel zielig voor Nomi. Zondag had ze knalrode wangen en ’s avonds had ze 39 graden koorts en ook aan haar huiltje hoor ik dat ze echt pijn heeft. En hoe graag ik het ook zou willen, ik kan er niks tegen doen. Gelukkig ging het gisteren opeens een stuk beter. Ze heeft ontzettend veel geslapen (ze zal ook wel moe zijn geweest, aangezien ze behoorlijk slecht sliep) en ze was weer een stuk vrolijker dan de afgelopen dagen. Hopelijk is de ergste pijn geweest en heeft ze er vanaf nu wat minder last van.

Hadden jullie kinderen ook zoveel last van doorkomende kiezen?

19 gedachten over “6 uur per dag huilen door doorkomende kiezen?

 1. Elisabeth schreef:

  Jeetje wat rot. Voor nmi en voor jou! Weet je zeker dat t alleen kiezen zijn? Oortjes zitten er erg in de buurt en die kleintjes kunnen het niet precies aangeven. Misschien even voor de zekerheid langs de huisarts? Jim krijgt op t moment ook kiesjes maar hij heeft er niet zoveel last van in elk geval … niu ja. Sterkte meid!

  • Malou schreef:

   Ik wil haar niet te snel paracetamol geven. Alleen als ze echt niet kan slapen van de pijn, geef ik het haar. Een week lang iedere dag paracetamol in zo’n klein lijfje stoppen lijkt me namelijk niet zo goed.

 2. Sanja schreef:

  Aah.. Arm meisje! Luka heeft er super veel last van (net 4 kiezen door, hoektanden nu) Ik geef hem druppels van VSM en dat werkt super! Het is homeopatisch dus je stopt ze ook niet vol met troep.

 3. Wilma schreef:

  Hier huilt Yarah ook al een paar dagen meer dan normaal en vandaag zit ze ook niet lekker in haar vel. Twee dagen terug kwam ik erachter dat ze ook twee kiesjes aan het krijgen is, dus ik denk dat het daardoor komt. Je komt inderdaad niet aan veel toe zo. Ik hoop maar dat het gauw over gaat voor Nomi, misschien zal het ook wel een sprongetje zijn ?

 4. Sharleen schreef:

  Hier sinds een week precies hetzelfde. Alleen mijn dochtertje is pas 5 maanden en het zijn duidelijk doorkomende tanden waar ze last van heeft. Gisteren ook in totaal 8(!) uur gehuild terwijl ze normaal nooit niet huilt, zeurt, piept oid. Ik word er een beetje moedeloos van. Zo zielig. Dus dan maar een voeding… 🙁

 5. Rosie - Lifebyrosie.nl schreef:

  He wat naar zeg! Ik heb er zelf geen ervaring mee dus daar kan ik je geen tips in geven maar Flynn heeft een paar weken geleden ook enorm veel gehuild (sprongetje en griep) en het is ZO vervelend. Tuurlijk is het heel sneu voor Nomi maar ook voor jou!

  Hopelijk zijn die (stomme) kiesjes er snel door en heb je je vrolijke meisje weer terug!

  <3

 6. Celine schreef:

  Ik heb er geen verstand van, want wij zijn nog niet zo ver (mijn meisje is pas 2 maand oud…), maar misschien is zo’n koelbijtring een idee? (maar dat heb je wss al geprobeerd…)

 7. marjon schreef:

  Wat zielig. Het ene kindje heeft er meer last van dan het andere kindje. Onze dochter had er ook duidelijk meer last van dan onze kleine man. Bij hem ging het meer van: Hee hij heeft een kies… Hij had er geen last van.

  Ik heb verder geen tips… maar idd komt het alleen door de kiezen of misschien in combi met een sprongetje. Hopelijk gaat het snel beter!

 8. Priscilla schreef:

  Wat zielig 🙁 Ik dacht inderdaad ook meteen aan de oortjes. Ik kan het me echt niet meer herinneren hoe dat bij mijn zoon ging. Hopelijk gaat het snel beter. Sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.