Dingen die Nomi vraagt over Sinterklaas

over sinterklaas

Nomi gelooft inmiddels al twee jaar niet meer in Sinterklaas. Tijdens de intocht van Sinterklaas realiseerde ze zich dat Sinterklaas en de Pieten ‘gewoon verklede mensen’ waren en ze had opeens nog veel meer vragen. Volgens haar klopte het allemaal niet, en ik besloot haar de waarheid maar te vertellen. Inmiddels weet ze al twee jaar hoe het precies zit, maar nu Sinterklaas weer in Nederland is, heeft ze toch opeens een heleboel vragen.

‘Wie zijn die mensen bij het Sinterklaasjournaal?’

Nomi vindt het heel leuk om naar het Sinterklaasjournaal te kijken, maar dat riep wel vragen op. Want wie zijn die mensen dan die doen alsof ze Sinterklaas en de Pieten zijn? Ik heb haar uitgelegd dat dat acteurs zijn, die doen alsof ze Sinterklaas en Pieten zijn.

‘Maar komen die dan echt met de boot uit Spanje?’

Nomi dacht dat die acteurs eerst echt in Spanje waren, en vervolgens met de boot naar Nederland gingen. Totdat ze me opeens vroeg of dat wel echt zo was. Ik vertelde haar dat dat niet zo was en daar was ze wel een beetje verbaasd over, want het leek allemaal wel heel echt volgens haar!

‘Zijn die cadeautjes dan ook nep?’

Als we naar het Sinterklaasjournaal kijken, komt Nomi regelmatig iets vragen. Heel stiekem, want Lenn en Elena mogen dat natuurlijk niet horen. Laatst vroeg ze ‘mama, zijn de cadeautjes op de boot dan ook nep?’

‘Hoeveel Sinterklazen zijn er eigenlijk?’

Nomi wist al dat de Sinterklaas op televisie een andere is dan de Sinterklaas die in onze woonplaats komt. Toen ze vier jaar was, zag ze al dat Sinterklaas er tijdens de intocht in onze woonplaats anders uitzag dan op tv. Toen ze wist hoe het allemaal zat, had ze er toch nog steeds vragen over. Eerst vroeg ze of er op andere scholen ook een Sinterklaas kwam, en toen ik vertelde dat dat inderdaad zo is, wilde ze weten hoeveel Sinterklazen er dan zijn. Goede vraag, ik heb geen idee!

‘Kan ik ook een Piet worden?’

‘Mama ik wil je iets vragen, maar dat mogen Lenn en Elena niet horen!’, zei ze laatst. Toen wist ik meteen al dat het over Sinterklaas ging haha! Deze keer wilde ze weten of zij ook een Piet kon worden, want dat leek haar wel leuk. Het liefst wilde ze dat meteen al, maar toen ik haar vertelde dat ze daar nog een beetje te jong voor was, besloot ze dat ze een Piet wil worden als ze later groot is.

‘Wanneer vertellen we Lenn dat Sinterklaas niet echt bestaat?’

Soms vindt Nomi het best lastig om het Sinterklaasgeheimpje voor zich te houden, het liefst zou ze het vandaag nog aan Lenn vertellen. Dat doet ze gelukkig niet, met Lenn erbij doet ze altijd alsof ze ook in Sinterklaas gelooft. Maar toch vroeg ze laatst wanneer we Lenn gaan vertellen dat Sinterklaas niet echt is. Helaas voor haar gaat dat waarschijnlijk nog wel even duren, want Lenn vermoedt nog totaal niet dat Sinterklaas niet bestaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.