Borstvoeding geven in jurken uit de ‘gewone’ collecties: zo doe je dat!

jurken borstvoeding

Ik ben gek op jurkjes, maar nu ik borstvoeding geef is het best lastig om geschikte exemplaren te vinden. Er bestaan natuurlijk voedingsjurken, maar in de afgelopen maanden heb ik slechts één leuk exemplaar kunnen vinden. Daarom ging ik op zoek naar jurkjes uit de ‘gewone’ collecties, die geschikt zijn om borstvoeding in te geven. En wist je dat er momenteel best veel jurkjes in de winkels hangen waarin je prima borstvoeding kunt geven? De mode is momenteel perfect voor moeders die borstvoeding geven! Vandaag vertel ik je welke jurken ervoor geschikt zijn en hoe je er (een beetje subtiel) in kunt voeden. En ik laat jullie een paar leuke exemplaren zien!

Hoe kun je borstvoeding geven in ‘normale’ jurken?

Als je borstvoeding wil geven terwijl je een jurk draagt, is het wel zo prettig als je niet je hele jurk omhoog hoeft te doen. Persoonlijk zit ik liever niet in mijn ondergoed te voeden en ik ben vast niet de enige! Om iets charmanter te kunnen voeden, zul je via de bovenkant bij je borsten moeten kunnen komen. Een overslagjurk is daarvoor bijvoorbeeld erg geschikt, en ook een jurk met knoopjes is perfect. Of een wijde v-hals! ’s Zomers kun je ook een jurkje met dunne bandjes dragen, die je van je schouder laat zakken en zo je borst tevoorschijn kunt halen. Het is waarschijnlijk niet de meest subtiele manier van voeden, maar als je buitenshuis voedt, kun je dat goed oplossen met bijvoorbeeld een sjaal of een hydrofiele luier.

Summum

hippe voedingsjurken

Ik kende het merk Summum nog niet, maar tijdens mijn zoektocht naar mooie jurken kwam ik dit merk tegen. De kleding van dit merk is onder andere te vinden op de site van Jeroen Beekman. De jurk links is mijn favoriet, ik ben gek op luipaardprintjes! Het is een middellange overslagjurk en sinds kort ben ik gek op deze lengte. Het is lekker luchtig voor in de zomer, maar zeker niet te kort. Dit exemplaar kost € 149,95. In een overslagjurk is heel makkelijk borstvoeding te geven, want je schuift de jurk bij je borsten gewoon een beetje opzij en je bent klaar om te voeden!

De middelste is zo’n type jurk die voor zo ongeveer iedere gelegenheid geschikt is. Hij is netjes, dus bijvoorbeeld erg geschikt voor op je werk. Maar doordat hij zo leuk is, zou ik hem ook zeker in mijn vrije tijd dragen! Deze is door middel van knoopje open te doen en kost € 119,95. Je doet een paar knoopjes open en je baby kan bij je borst. Ideaal!

De jurk rechts heeft ook een knoopje, waardoor hij ook perfect is om in te voeden. En is het geen prachtige jurk? Net even anders dan de meeste jurken, door de print en de mooie details. Hiervoor betaal je € 149,95.

Welke is jouw favoriet?

8 gedachten over “Borstvoeding geven in jurken uit de ‘gewone’ collecties: zo doe je dat!

  1. karin schreef:

    ik vind de middelste het leukste. Ik hou meer van een klassiek streepje dan van een drukkere print. Ik droeg vroeger bij het voeden nooit jurkjes, maar als ik deze leuke jurkjes zie, heb ik daar spijt van !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.