AFRICAN BLACK SOAP

Zoals jullie wel weten, is mijn huid niet bepaald zuiver. Ik heb al vanalles geprobeerd en veel dingen helpen wel een beetje, maar nog steeds heb ik geen wondermiddel gevonden. Een paar jaar geleden heb ik de african black soap al eens geprobeerd, maar toen het op was, ben ik ermee gestopt. Ik wist eigenlijk niet precies meer wat het resultaat toen was, en daarom besloot ik het nog een keer te proberen.

African black soap schijnt je poriën kleiner te maken, waardoor er minder snel vuil in gaat zitten. Hierdoor zou je minder puistjes en onzuiverheden moeten krijgen. Het klinkt erg goed, dus ik was heel benieuwd.
De zeep is erg zacht en kneedbaar, en daarom kon ik er makkelijk een stukje afbreken om het te proberen. De zeep heeft een bijzondere geur, heel natuurlijk. Hoewel ik normaal erg van zoete geurtje hou, vind ik dit ook wel erg lekker. 
Je gebruikt het eigenlijk gewoon zoals andere zeep. Let er wel op, dat je eerst je gezicht goed nat maakt, want de zeep kan je huid uitdrogen. Daarna maak je de zeep nat en het begint meteen te schuimen. Met dit schuim ga je even over je gezicht heen. Dit moet je echt niet te lang doen, want dan is waarschijnlijk je hele gezicht droog en rood. Zelf vind ik het fijn om het onder de douche te gebruiken, omdat je het dan makkelijk en snel weer kunt afspoelen. 
Ik merk meteen dat mijn huid echt heel schoon is, maar ik merk ook dat ik het niet langer op mijn gezicht had moeten laten zitten. Mijn gezicht voelde een klein beetje trekkerig, maar nadat ik dagcrème had opgedaan, voelde mijn huid weer normaal. 
Ik heb het nu een tijdje gebruikt en ik merk wel dat mijn huid wat rustiger is, maar voor mij is het helaas geen wondermiddel.
Je kunt de african black soap onder andere kopen via Vitaecare.nl.
Hebben jullie het al eens geprobeerd?

13 gedachten over “AFRICAN BLACK SOAP

  1. Marlissa thinkpretty schreef:

    Blijft altijd moeilijk om 'het perfect' wondermiddeltje tegen onzuiverheden te vinden. Ik gebruik zelf de creme van La Roche xxx

  2. Nicky schreef:

    Hier heb ik nog niet eerder over gehoord of gelezen. Ik ben zelf heel voorzichtig met zeep omdat deze inderdaad je huid snel uitdroogt. Als het werkt is het natuurlijk fijn.

  3. Lies schreef:

    Ik kende dit nog niet en twijfel ook of ik het zelf snel zou gebruiken. Ik heb van mezelf al snel last van een droge huid, dus ben dan toch bang dat ik het er te lang op zou laten zitten en het nog erger gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.