Back to school

Morgen is het zover, mijn eerste schooldag! De afgelopen 6 maanden heb ik gewerkt, dus het zal wel weer even wennen worden. Ik ga de opleiding ‘Directiesecretaresse en managementassistent’ doen, een mbo+ opleiding waarmee ik na anderhalf jaar m’n diploma al kan hebben. Klink ideaal natuurlijk, maar het betekent wel dat ik veel zal moeten gaan doen. Normaal gesproken duurt deze opleiding namelijk 3 of 4 jaar.. Dus ik vrees dat ik druk ga worden, haha. Maar ik heb er ook wel heel veel zin in.
Zitten jullie ook alweer op school? En wat voor opleiding doen jullie? 

26 gedachten over “Back to school

 1. anouschAttack schreef:

  Dat zal inderdaad wennen worden na 6 maanden werken 😉 maar komt vast wel goed. Ik heb toen ook een opleiding gedaan in 1,5 ipv 3 jaar. Was wel aanpoten. Maar wel lekker dat ik zo snel klaar was. Ik doe op het moment geen opleiding omdat ik met mijn vorige opleiding heb moeten stoppen 🙁 gelukkig heb ik nu een baan bij de BSO waar ik elke dag met plezier heen ga. Ik ben benieuwd hoe jou opleiding gaat worden. Hou je ons op de hoogte?

 2. Lana. schreef:

  Spannend :), ik wens je in ieder geval veel succes èn plezier! Vandaag is mijn eerste schooldag op mijn nieuwe opleiding. Ik ben heel benieuwd en zal wel even weer aan het ritme van het weer vroeg opstaan en lange dagen maken, moeten wennen!

 3. josianne schreef:

  Ja, ook mijn school is weer begonnen. Laatste jaar van de opleiding communicatiemanagement. Which means: heel veel studeren, essays schrijven en tentamens maken. Maar ook: een afstudeerstage doen en scriptie schrijven. Help!

 4. bygerrianne schreef:

  Oh, wat leuk! Ik hoop dat de opleiding je héél goed gaat bevallen en ook die drukte, dat zal 'm wel eventjes worden! Ik zit ook weer op school, examenjaar van de vierde klas. Morgen begint alles weer volledig en volgende week gaan we naar London, super dus! Alleen totaal geen zin in de rest, terribe – ik raak nu al depressief. De klassen zijn door elkaar gegooid, wat eerst geen probleem was – maar achteraf totaal niet leuk is! Altijd weer zo'n gezeur de 1e schooldagen, bleh!

 5. Katy schreef:

  Succes op school! Hoop dat je de opleiding leuk zult vinden ^^! Mijn opleiding is alweer begonnen. Ik doe havo en zit dus nog op het middelbaar =P. Maar dit wordt mijn laatste jaar, want ik zit al in de 5e =]!

  xxx Katy ^^!

 6. Ilse schreef:

  Veel succes! Ik ben net begonnen aan de derde week van 4VWO, dus voor mij zal het ook nog even bikkelen worden… Wel fijn (maar ook moeilijk lijkt mij) dat je één opleiding die normaal dan ongeveer 4 jaar duurt in anderhalf jaar kan doen!

 7. Roos schreef:

  Ik ga niet meer naar school, heb net de afleiding HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) afgerond. Nu druk op zoek naar een baan maar dat gaat helaas nog niet zo hard. Jij heel veel succes met je nieuwe opleiding, als je het echt graag wil en er hard voor wil werken komt het helemaal goed! Zet m op!

 8. Anouk schreef:

  Spannend! Ben benieuwd wat je van de eerste dagen vond! Ik ben ook net begonnen met een nieuwe studie. Communicatie en multimediadesign, helemaal blij met de keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.