Dagboekje 299; Monkey Town, bakken en slijm maken

slijm maken

Afgelopen week was het voorjaarsvakantie, dus Nomi en Lenn waren gezellig thuis. En in de vakantie is het natuurlijk tijd om leuke dingen te doen. We gingen naar Monkey Town, we deden een poging om een cake te bakken, we bakten koekjes, Nomi en Lenn gingen met Bart naar De Grote Slijmfilm en daarna hebben ze zelf slijm gemaakt.

Maandag; naar Monkey Town

Toen ik maandagochtend aan Nomi en Lenn vroeg wat ze deze vakantie graag wilden doen, zeiden ze dat ze graag naar een binnenspeeltuin wilden. Toen ik zei dat ik dat wel een goed plan vond, vroegen ze meteen ‘gaan we dat dan vandaag doen?’. Nou ja, waarom niet, dacht ik. Na Elena’s ochtendslaapje stapten we in de auto en reden we naar Monkey Town. Nomi, Lenn en Elena vinden het daar alle drie heel erg leuk. Terwijl Nomi en Lenn heel Monkey Town doorgingen, zat ik met Elena in het peutergedeelte. Soms kwamen Nomi en Lenn daar ook eventjes, en vervolgens gingen ze weer even zelf ergens anders spelen. En wat is het fijn dat ze nu groot genoeg zijn om daar zelf lekker te spelen!

Dinsdag; onze mislukte cake

Dinsdag probeerden we een bananencake te maken, maar dan net even anders dan het recept wat ik online vond. Ergens maakte ik een foutje, want de cake mislukte behoorlijk en kon meteen de prullenbak in. Nomi en Lenn waren boos omdat ze nu geen cake kregen, maar ik beloofde ze dat we het nog wel een keertje zouden proberen.

Woensdag; poging twee

Woensdag zijn we eerst een tijdje lekker in de speeltuin geweest om Lenn van zijn storm-angst af te helpen en toen we weer thuis waren, deden we nog een poging om een cake te bakken. Deze keer lukte het wel en iedereen vond de cake erg lekker!

Donderdag; lekker knutselen

Donderdag hadden we een rustig dagje en er werd van alles geknutseld door Nomi en Lenn. Aan het einde van de middag lag de hele vensterbank vol met knutselwerkjes die nog moesten drogen, de vloer was bezaaid met papiersnippers en de tafel zat helemaal onder de lijm. Maar ach, het was allemaal zo weer opgeruimd en ze hebben zich er zo goed mee vermaakt!

Vrijdag; koekjes bakken

Omdat de bananencake zo goed in de smaak was gevallen, leek het me leuk om nog iets te bakken. Deze keer gingen we voor havermoutkoekjes en ook dat was een groot succes. Vooral Lenn en Elena zijn er gek op! En het feit dat ze het zelf gemaakt hebben, maakt het natuurlijk ook extra lekker.

Zaterdag; naar de kringloop

Zaterdag wisten we niet zo goed wat we wilden doen, en uiteindelijk besloten we even naar de kringloop te gaan. We wilden even kijken of we daar nog spulletjes voor de caravan konden vinden en verder vind ik het ook altijd gewoon leuk om daar rond te kijken. Uiteindelijk kochten we niet veel, alleen een boekje voor Nomi.

Zondag; De Grote Slijmfilm en slijm maken

Nomi en Lenn hadden al een paar keer gezegd dat ze graag naar De Grote Slijmfilm wilden. Ik was eigenlijk van plan om oppas te regelen voor Elena en dan in de vakantie met Nomi en Lenn naar de bioscoop te gaan, maar toen zei Bart opeens dat hij dat ook wel met ze wilde doen. Dat vond iedereen een goed plan. Nomi en Lenn vinden het hartstikke leuk om met Bart ergens naartoe te gaan en ik had een paar rustige uurtjes in huis en wat quality time met Elena.

Toen ze terug waren, zeiden Nomi en Lenn dat ze zelf slijm wilden maken. Daar was ik al een beetje bang voor… Nomi en Bart gingen naar de Action om de ingrediënten te halen en toen konden we beginnen. Nou jongens, wat een geknoei werd dat… Maar uiteindelijk is het gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.