Dagboekje 295: ziek, sneeuw in huis en op zoek naar een bril

op zoek naar een bril

Vandaag heb ik weer een dagboekje voor jullie! Vorige week waren Lenn en Nomi ziek, we gingen naar het ziekenhuis voor een oogmeting, Lenn maakte sneeuw ín huis, ik was mijn stem kwijt, we gingen op zoek naar een bril en we gingen op kraambezoek!

Maandag en dinsdag: ziek thuis

De week begon niet zo fijn; Nomi en Lenn waren allebei ziek en zelf was ik ook niet helemaal lekker. Ik besloot Nomi en Lenn lekker een dagje thuis te houden. We deden het lekker rustig aan en we keken een paar films. Dinsdag voelde Nomi zich iets beter, maar ze had nog steeds een beetje verhoging en daarom mocht ze nog een dagje in huis blijven.

Woensdag: ogen meten in het ziekenhuis

Woensdag ging ik met Lenn naar het ziekenhuis, waar zijn ogen opgemeten werden. Het hele verhaal lees je in dit artikel, maar het komt erop neer dat hij een bril krijgt. Gelukkig vindt hij dat helemaal niet erg!

Donderdag: ‘kijk, sneeuw!’

Donderdagochtend mocht Lenn in zijn pyjama naar de peuterspeelzaal voor het voorleesontbijt. Toen ik hem vertelde dat hij ook zijn onesie wel aan mocht, was hij meteen enthousiast. ’s Middags was het een behoorlijke chaos in huis. Lenn vroeg me of ik wilde zien dat hij sneeuw kon maken. Nietsvermoedend zei ik ‘ja hoor’ en hij gooide een vol bakje popcorn de lucht in en zei daarbij ‘kijk, sneeuw!’. Nou, ik was niet zo heel blij, kan ik je vertellen. Maar stiekem moest ik er toch ook wel een beetje om lachen.

Vrijdag: stem kwijt

Weet je hoe onhandig het is om als moeder je stem kwijt te zijn? Vrijdag kon ik nauwelijks praten en het lukte me gewoon niet om boven Nomi en Lenn uit te komen. Door het toch te proberen maakte ik het waarschijnlijk alleen maar erger, maar met drie kinderen in huis heb je natuurlijk niet zo heel veel keuze…

Zaterdag: op zoek naar een bril en op kraambezoek

Zaterdagochtend gingen we even de stad in, op zoek naar een bril voor Lenn. Dat bleek moeilijker te zijn dan ik had verwacht. Bij de eerste opticien hadden ze helemaal niks wat Lenn paste. Ze zou iets kunnen bestellen, maar dat waren echt van die baby brillen en dat vind ik niks voor een kind van 3,5. Bij opticien nummer 2 hadden ze gelukkig wat meer keuze en daar worden ook nog een paar brillen besteld. En bij de derde opticien hadden ze één bril die paste, maar die vonden we geen van allen mooi… Dit wordt dus nog vervolgd!

’s Middags gingen we op kraambezoek bij een baby’tje van drie weken oud. En wat is dat toch altijd schattig… Nomi en Lenn waren ook helemaal onder de indruk van haar en vooral Nomi had nog wel veel langer willen blijven!

Zondag: rustig dagje

Zondag deden we het lekker rustig aan. De kinderen waren lekker aan het spelen, Elena besloot de hele speelgoedmand leeg  te maken en wat had ze een lol! ’s Middags maakten we brownies, want Nomi en Lenn vinden het altijd ontzettend leuk om iets te bakken!

Een gedachte over “Dagboekje 295: ziek, sneeuw in huis en op zoek naar een bril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.