Dagboekje 281; koorts, wokken en sneeuwpret

sneeuwpret

Afgelopen week was Lenn ziek en ook Nomi was niet helemaal lekker. Daardoor waren we vrij veel thuis. Verder gingen Bart en ik vrijdagavond wokken en zondag waren we lekker buiten in de sneeuw.

Maandag; zieke Lenn

Zondag was Lenn al ziek, en maandag was het nog niet veel beter geworden. Gelukkig bleef hij wel zijn vrolijke zelf, maar hij voelde zich echt niet goed. Ook Nomi voelde zich niet top toen ik haar uit school haalde. Ik dacht, ‘nu doen we vanmiddag lekker niks meer’. Maar ik had Nomi ’s ochtends al beloofd dat we naar de kringloop zouden gaan… Ik wilde wat spullen wegbrengen en zij vindt het altijd heel leuk om daar te kijken. Dus dat deden we toch maar. Nomi vond daar strijkkralen voor maar 30 cent, dus die moesten mee naar huis. Daarna deden we echt niks meer, alleen nog maar lekker knuffelen op de bank.

Dinsdag; twee kindjes ziek thuis

Dinsdagochtend had Nomi oorpijn en koorts, dus ik besloot haar thuis te laten. Het werd weer een plak- en knuffeldagje op de bank. Later wilde Nomi toch spelen, en was ze druk aan het ‘mozaïeken’.

’s Middags was ik even bezig op de babykamer en Lenn gaat dan meestal mee naar boven. Hij was heel even op de badkamer, hij wilde namelijk een doekje pakken voor zijn snotneus. Nou… Dat ging niet helemaal goed! Toen we weer beneden waren, wilden Nomi en Lenn allebei even ‘oefenen met de baby vasthouden’. Laatst begon Nomi daar opeens over en nu willen ze telkens oefenen hoe ze de baby vast kunnen houden. Heel schattig haha!

Woensdag; even naar de stad

Woensdag ging het wat beter met Lenn en Nomi. Nomi ging weer naar school en ik ging met Lenn even naar de stad. Hij koos zelf een trui uit, en voor Nomi nam ik sokken mee. Ik had zelf glittersokken gekregen op pakjesavond, en toen wilde zij dat natuurlijk ook…

Donderdag

Donderdag was Nomi op school, en ik liet Lenn nog een dagje thuis. Toen Nomi thuis was wilde ze ‘hamertje tik’ spelen (wat een lawaai maakt dat zeg). Ik was het getik na een tijdje wel zat en ik besloot maar weer op de babykamer bezig te gaan.

Vrijdag; Lekker naar de wok

Vrijdag was Nomi al vroeg vrij, omdat er hier paardenmarkt was. We deden boodschappen en daarna deden we vrij weinig. ’s Avonds kwam mijn moeder oppassen, Bart en ik gingen namelijk met Barts collega’s uit eten bij de wok!

Zaterdag; wandelen in de kou

Wat was het zaterdag vreselijk koud… Ik ging eerst even naar de stad om een mutsje voor de baby te kopen en ik vond dit schattige exemplaar bij de Hema. ’s Middags gingen we even wandelen in het bos. Na een kort rondje waren we er allemaal wel klaar mee en was het tijd om weer lekker op te warmen.

Zondag; koekjes bakken en sneeuwpret

Zondagochtend zagen we dat het gesneeuwd had. Nomi wilde eigenlijk meteen naar buiten, maar we besloten even te wachten totdat het licht was. Eerst bakten we koekjes en daarna haalde Bart de slee uit de schuur. We waren lekker even buiten en vooral Nomi vond het heel leuk. ’s Middags gingen we naar de kerstmarkt, waar we vrij snel klaar waren. Nomi vond het te druk en vroeg wel 20 keer wanneer we weer naar huis gingen. Uiteindelijk gingen we nog even naar de Action en daarna reden we naar mijn ouders, waar we bleven eten.

Een gedachte over “Dagboekje 281; koorts, wokken en sneeuwpret

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.