De babyuitzet; dit moeten we nog kopen (of wil ik gewoon graag hebben)

babyuitzet

Bij een derde kindje hoef je lang niet alles meer te kopen. Tenzij je na de tweede denkt dat er geen derde meer komt en van alles al weg doet. Dat deden wij,  dus we zullen toch weer wat nieuwe dingen moeten kopen. Aan de ene kant vind ik het helemaal niet erg om te shoppen, maar sommige dingen zijn toch een beetje zonde van het geld. Maar ach, niks aan te doen! In dit artikel vertel ik je welke babyspullen we nog moeten kopen.

Maxi cosi

Toch wel echt een musthave qua babyuitzet; een maxi cosi. Die van Lenn hebben we verkocht via Marktplaats, dus er moet een nieuwe kopen. Ik wacht nog even op een goede aanbieding en dan zoek ik er eentje uit.

Voetenzak voor de maxi cosi

Dat heb ik voor Nomi en Lenn niet gehad, maar nu wil ik het wel graag. Deze baby wordt in de winter geboren en ze zal regelmatig ergens mee naartoe moeten. Naar de peuterspeelzaal, naar de basisschool, et cetera. En dan wil ik haar natuurlijk wel lekker warm houden.

Een box

Ook onze box hebben we verkocht via Marktplaats. Misschien haal ik nu wel een tweedehandsje, maar ik zag bijvoorbeeld op Emob ook wel erg mooie boxen. Daar denken we dus nog even over na!

Een leuk boxkleed

Een mooi boxkleed staat zo mooi in de box. Voor Lenn had ik een hele leuke, maar dat is wel echt een jongenskleed. Ik denk dat we die nu maar als reservekleed gebruiken en ik ga nog even op zoek naar een leuk en meisjesachtig boxkleed.

Een matras voor het ledikantje

Toen Nomi naar een groot bed ging, kreeg Lenn Nomi’s bedje inclusief matras. Lenns matras was namelijk wel aan vervanging toe. Hij was niet meer overal even hard en er zaten wat vlekken in, dus we besloten hem weg te doen. Voor de baby gaan we een nieuwe halen, maar daar moet ik me nog even in verdiepen.

Babyfoon

Ik zit eraan te denken om een babyfoon met camera te kopen. Dat scheelt misschien weer wat ‘ademt ze nog?’ tripjes naar boven. En ik vind het ook gewoon wel fijn om haar straks te kunnen zien als ze in haar eigen bedje ligt.

Speentjes

Nog zoiets lastigs; speentjes. Nomi pakte echt ieder speentje, Lenn was er wat moeilijker in. Nou kan ik dezelfde speentjes kopen als die Lenn had (de ‘gewone’ Philips Avent speentjes) maar ik zit ook te kijken naar natuurrubberen spenen. Of misschien koop ik wel verschillende om erachter te komen welke ze fijn vindt (en of ze überhaupt speentjes wil). Daar kom ik momenteel ook nog niet helemaal uit.

Kleertjes

Een tijdje geleden heb ik de babykleertjes van Nomi en Lenn uitgezocht. Ik heb bewaard wat nog echt mooi was, en de rest heb ik weggedaan. Ik ga haar namelijk toch geen verwassen dingen aandoen. Voor de baby heb ik nu hele stapels rompers die van Nomi en Lenn zijn geweest, maar andere kleertjes heb ik (nog) niet heel veel. Ik wil nu nog niet te veel kopen, want dan heeft ze aan het einde van mijn zwangerschap veel te veel kleertjes. Maar ik houd de winkels en Marktplaats goed in de gaten en als ik iets zie wat ik echt heel leuk vind, koop ik het!

En verder

En dan nog de standaard dingetjes. Een thermometer (want die wil ik voor de baby gewoon nieuw hebben) een stopje voor het bad (want die is spoorloos), vitamine K… En daar komen vast nog wel wat dingetjes bij!

3 gedachten over “De babyuitzet; dit moeten we nog kopen (of wil ik gewoon graag hebben)

  1. Kirsten schreef:

    Leuk om te lezen wat jullie nog allemaal nodig hebben voor de babyuitzet! Bij ons beginnen we ook al het een en ander af te strepen. Ben benieuwd wat je voor de kleine meid nog allemaal gaat scoren.

  2. Manon schreef:

    Qua speen zweren wij bij de wubbanub. Er zit een knuffeltje aan en daardoor is de speen wat groter. Ze kon hem al heel snel in haar bedje terug vinden en dat scheelde heel wat nachtelijke wandelingen om een speentje te brengen. Bij de oudste hadden we de normale Avent speen en dat was toch nog tot 1,5 jaar 1-2-3x per nacht eruit om een speen te geven.
    Wubbanub is duur, maar is bij ons nog nooit kappt gegaan, kan in de wasmachine mee en ook makkelijk iitgekookt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.