DE BIJNA MAMA-TAG

Ik vind tags sowieso altijd leuk om in te vullen, en zoals jullie wel hebben gemerkt, vind ik het ook erg leuk om artikelen over (mijn) zwangerschap te schrijven. En wat is er dan leuker dan een tag over het ‘bijna-mama-zijn’? Ik kwam hem tegen op de blog van Betty en ik heb hem meteen ingevuld. 

1. Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?
Ik wist al wel een aantal jaren dat ik kinderen wilde en het kriebelde ook al wel een tijdje, maar ik wilde eerst mijn diploma halen, voordat we aan kinderen zouden beginnen. Als ik eerder klaar zou zijn geweest met mijn opleiding, hadden we het misschien wel eerder geprobeerd. Gelukkig dacht Bart er hetzelfde over, dus toen ik bijna klaar was, zijn we het gaan proberen.
2. Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?
Natuurlijk had ik wel verhalen van anderen gehoord, maar ik had niet echt heel veel verwachtingen. In het begin kon ik me moeilijk voorstellen dat er een kindje in mij groeide, maar tijdens de eerste echo werd het iets echter. Toch kon ik me toen nog niet voorstellen dat mijn buik zou gaan groeien, maar heel langzaam gebeurde dat toch. Door dat soort dingen werd het steeds ‘echter’. 
3. Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?
Ik was vooral verbaasd. Ik dacht eigenlijk dat het nog te vroeg was om te testen, omdat ik een paar weken daarvoor nog ongesteld was geweest, maar doordat ik zo’n raar gevoel in mijn maag had, deed ik toch een test. Ik zag meteen een duidelijke streep en dat vond ik raar, omdat ik dacht dat ik nog maar 3 of 4 weken zwanger kon zijn. Later bleek dat ik op dat moment al 9 weken zwanger was en dat ik dus niet ongesteld was geweest, maar waarschijnlijk was dat een innestelingsbloeding.

4. Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?
Nee, echt helemaal niet. In het begin had ik wel een voorgevoel dat het een meisje zou zijn, en dat bleek dus te kloppen. 

5. Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?
Niet echt, eigenlijk. Pas toen ik zwanger was, ben ik echt op zoek gegaan naar babykamers, kinderwagens en dat soort dingen. Ik had op internet al wel eens gekeken naar kleertjes enzo, maar verder niet echt. 

6. Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?
Vooral in het begin vond ik het heel leuk. Ik vond al snel dat ik echt al een zwangere buik had, maar als ik nu de foto’s zie, was er nog nauwelijks iets te zien. Nu vind ik het nog steeds leuk hoor, maar ik ben er wat meer aan gewend denk ik.

7. Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?
De eerste drie maand vond ik heel spannend, mede doordat ik me niet voor kon stellen dat er echt een baby’tje in mijn buik zat. Ik was best zenuwachtig voor de eerste echo, omdat ik wist dat het best vaak mis gaat in de eerste weken. Toen we al 14 weken zwanger bleken te zijn, was ik dus heel blij dat we de eerste drie maanden goed door waren gekomen. Daarna werd de onzekerheid steeds minder en vooral toen ik schopjes begon te voelen, had ik er wat meer vertrouwen in. 
8. Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?
Ik ben naar drie informatieavonden geweest en afgelopen maandag ben ik begonnen met zwangerschapsbegeleiding. Ik ben er dus nog maar een keer geweest, maar ik vond het heel leuk en interessant. Daarnaast lees ik natuurlijk ook veel over de zwangerschap en de bevalling.
9. Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?
Alles eigenlijk, haha. Ik ben nu wel echt weken aan het aftellen en ik heb er heel veel zin in. Ik heb er ook heel veel zin in om met zijn drieën te zijn, in plaats van met zijn tweeën. En natuurlijk om alles te ontdekken en voor haar te zorgen. Oké, en stiekem lijkt het me ook heel leuk om haar leuke kleertjes enzo aan te doen. 

10. Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?

Het valt me heel erg mee, maar de laatste weken mogen wel wat sneller gaan. Ik moet nog 11 weken en dat vind ik best lang eigenlijk, maar ik zal toch moeten wachten. Qua kwaaltjes valt het me heel erg mee, ik heb eigenlijk nauwelijks last van de zwangerschap.

6 gedachten over “DE BIJNA MAMA-TAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.