Wat je wél wil horen tijdens je zwangerschap

wat je wel wil horen als je zwanger bent

Vorig jaar schreef ik een stukje met een aantal dingen die je beter niet tegen een zwangere vrouw kunt zeggen. Als vervolg daarop bedacht ik een aantal dingen die je juist wel wil horen tijdens je zwangerschap en ik kwam op 8 punten die je kunt lezen als je verder klikt.

1. Wat heb je een mooie buik!
En dan het liefst zonder dat je woorden als klein of groot gebruikt, want daar kan een zwangere vrouw behoorlijk onzeker van worden. Niet omdat ze bang is dat ze er niet goed uitziet, maar omdat je daardoor toch best kan gaan twijfelen over de groei van je buikbaby.

2. Hoe gaat het met je?
Want belangstelling is altijd fijn.

3. Hoe gaat het met de baby?
Het favoriete gespreksonderwerp van veel zwangere vrouwen is toch wel hun buikbaby. Dus het is altijd leuk als ernaar gevraagd wordt.

4. Kan ik wat voor je meenemen van de supermarkt?
Bijna iedere zwangere vrouw heeft cravings, en ook al heb je een hele voorraadkast vol met eten wat je tijdens de zwangerschap lekker vindt, het is zo weer op. Of je krijgt opeens trek in totaal iets anders. Dus zo’n aanbod klinkt je dan als muziek in de oren.

5. Trek je niks aan van die ongevraagde meningen.
Want die zijn echt schijt irritant.

6. Vervelend hè, die kwaaltjes?
Heerlijk om te horen, nadat je 100 keer hebt gehoord dat het erbij hoort en dat je maar blij moet zijn dat je zwanger bent. Natuurlijk ben je daar blij mee, maar kwaaltjes zijn gewoon niet leuk.

7. Je bent echt mooi zwanger!
Complimentjes zijn nooit verkeerd.

8. Het huishouden kan morgen ook nog wel.
En dan het liefst gevolgd door ‘neem even tijd voor jezelf’.

Wat vind of vond jij leuk om te horen tijdens je zwangerschap?

13 gedachten over “Wat je wél wil horen tijdens je zwangerschap

  1. Mathiske's mama blog schreef:

    Complimenten over mn buikje❤ en als mensen zeggen dat je straalt ? en als je mensen de babykamer laat zien dat ze zeggen dat ze het zoo leuk vinden en het behang super mooi vinden. Dat vond ik ook altijd erg fijn.

  2. Daniëlle schreef:

    Ja, het is zeker fijn om te horen als mensen je ‘mooi zwanger’vinden en een beetje met je meeleven door bijvoorbeeld te zeggen dat het huishouden ook morgen wel kan! De vraag: ‘Hoe gaat het met je’, daar had ik niet altijd zin in eerlijk gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.