ZWANGERSCHAP: WEEK 24 EN 25

Op dit moment ben ik ruim 26 weken zwanger en daarom is het weer tijd voor en update. De weken gingen de laatste tijd echt ontzettend snel en op de foto’s hierboven kun je wel zien dat mijn buik een groeispurtje heeft gemaakt. De weken daarvoor had ik het idee dat mijn buik niet zo hard groeide (de foto’s kun je hier zien), maar dat is nu echt wel ingehaald!
Week 24
Als een baby na 24 weken zwangerschap wordt geboren, wordt hij of zij behandeld. Voor de 24 weken doen artsen nog niks, omdat de overlevingskans dan veel kleiner is, en ook is de kans op afwijkingen heel groot. Natuurlijk hoop ik dat ze nog een tijdje blijft zitten, maar dit is wel een fijne mijlpaal.
Het was deze week niet meer zo warm als in de weken hiervoor, en dat merkte ik ook aan mijn voeten. Eindelijk waren ze wat minder dik en ze zagen er weer zo uit als voor de zwangerschap.
Deze week heb ik heel veel schopjes gevoeld, ik merk echt dat ze groter wordt en harder kan trappen. Ook aan de buitenkant zijn de schopjes goed te voelen, Bart voelt haar bijna iedere dag en laatst kon mijn zusje ook een schopje voelen.

Week 25
Toen ik de foto van deze week zag, zag ik dat mijn buik echt is gegroeid! Ik merk het nu ook bijvoorbeeld als ik buk. Ik kan overal nog wel bij, maar ik merk wel dat er een buik tussen zit. Deze week had ik opeens toch weer dikke voeten, terwijl het niet extreem warm was. Gelukkig had ik een controle bij de verloskundige en ze zei dat het erbij hoorde. Zolang mijn bloeddruk goed is (en die vond ze heel netjes) hoef ik me nergens zorgen over te maken, fijn!

14 gedachten over “ZWANGERSCHAP: WEEK 24 EN 25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.