De dag dat ik positief testte

positief

Zaterdag 26 mei 2018. De dag waarop we naar Ommen gaan voor de jaarlijkse familiedag en de dag van de Champions League finale. Twee redenen om lekker een drankje te drinken. Maar… Moet ik niet even een testje doen voor de zekerheid? Mijn cyclus is nogal onregelmatig, dus ik weet niet precies wanneer ik kan testen. Maar ik besluit het toch maar te proberen.

De zwangerschapstest

Ik ben niet iemand die een paar minuten kan wachten en dan pas op de test kijkt. Nee, ik blijf kijken. Maar ik zie niks. Jammer, maar ik was er ook niet vanuit gegaan dat het deze maand raak zou zijn. Nou ja, volgende maand weer een kans.

Is dat nou een streepje?

Toch nog even bij het raam kijken, voor de zekerheid. Héél licht zie ik iets, volgens mij. Ik laat het Bart zien en hij twijfelt ook. ‘Maar zie je niet altijd een heel licht streepje?’ Nee Bart, normaal gesproken niet. Ik durf nog nergens vanuit gegaan, maar die drankjes laat ik maar staan.

Val ik meteen door de mand?

Mijn schoonfamilie weet wel dat ik wel van een wijntje hou. Ik hoop dat ik tijdens de familiedag niet meteen door de mand val als ik niet drink. Bart lost het voor me op door al snel een biertje te pakken. ‘Oh, of moet ik naar huis rijden?’ ‘Nee hoor, ik rijd wel.’ Opgelost!

Toch wel een streepje

Als we ’s avonds thuis zijn, kijk ik nog een keertje naar de test. Ver na de afleestijd en natuurlijk niet meer betrouwbaar. Het streepje is nu wat duidelijker te zien. Spannend hoor, zou ik zwanger zijn?

Nog een test

De volgende ochtend doe ik weer een test en nu zie ik al vrij snel een tweede streepje verschijnen. Nog steeds is het een heel licht streepje, maar hij staat er toch echt. Ook Bart ziet het nu. Yes, ik ben zwanger!

3 gedachten over “De dag dat ik positief testte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.