Zwangerschapsupdate; week 4 tot en met 7

licht streepje zwangerschapstest

Jullie hebben mijn blogje over de dag dat ik positief testte al kunnen lezen. Vandaag vertel ik jullie over de weken erna, week 4 tot en met 7 van mijn zwangerschap.

4 weken zwanger

Na het lichte streepje op de zwangerschapstest volgenden er nog een aantal testen. Ik wilde weten of de streepjes donkerder werden, en dat werden ze gelukkig. Ik begon steeds meer te geloven dat ik zwanger was. Deze week had ik nog totaal geen kwaaltjes, wat het allemaal nogal onwerkelijk maakte.

Zaterdag ging ik naar het Blogger by Nature event en daar voelde ik me voor het eerst bij vlagen een beetje misselijk. Een heel klein beetje maar, en eigenlijk was ik er wel blij mee. Nu begon ik me wat meer zwanger te voelen. Bij het event hoorde een lunch en dat was even lastig. Overal zag ik rauw vlees en brie, en ik kon natuurlijk niet vragen of er rauwe melk in de brie zat. Mijn collega mamabloggers zouden meteen doorhebben dat ik zwanger ben en ik wilde het graag nog even geheim houden. Ook de borrels moest ik laten staan, maar doordat ik met de auto was viel dat niet op.

4 weken zwanger

5 weken zwanger

Ik heb de verloskundige gebeld en over 3 weken krijg ik een echo. De kwaaltjes beginnen nu een beetje te komen. Ik ben sneller moe, ik vind alles stinken en ik ben zo nu en dan misselijk. Op internet kijk ik stiekem al een beetje naar positiekleding en babykleding. Ik bestel nog niks, daarvoor vind ik het nog te pril.

6 weken zwanger

Help, ik lust niks meer. Ik moet er niet aan denken om brood te eten en ik heb de hele dag zin in cola. En ik heb een vreemde smaak in mijn mond. Ik ben met vlagen misselijk en ontzettend moe. De kwaaltjes zijn nu wel echt begonnen. Bart kijkt me raar aan als ik mijn aardappeltjes op mijn bord laat liggen. Ik krijg ze echt niet weg.

7 weken zwanger

Waar is mijn energie? Ik kan het nergens vinden. Ik ben echt de hele dag door moe. Het liefst lig ik driekwart van de dag op bed, maar dat kan natuurlijk niet met twee kinderen in huis. ’s Avonds ga ik op tijd naar bed en slaap ik heerlijk in ons nieuwe bed en op ons nieuwe matras. (Toevallig ook op zoek naar een nieuw matras? Kijk dan eens naar matrassen bij Matrasaanhuis.nl). Zelfs bloggen is me te veel en het lukt me niet om veel artikelen te schrijven. Ik zit met mijn hoofd natuurlijk ook totaal ergens anders; bij de zwangerschap. Maar daar kan ik nu natuurlijk nog niet over bloggen… Ik begin nu ook wel zenuwachtig te worden voor de echo die ik de week erna heb… Er kan zoveel mis zijn!

Een gedachte over “Zwangerschapsupdate; week 4 tot en met 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.