32 weken zwanger; waar is mijn buik?

32 weken zwanger

Daar ben ik weer met een nieuwe update. Inmiddels zit ik alweer op 80% van mijn zwangerschap, ik hoef nog maar eventjes! Maar toch moet ik eigenlijk nog best veel doen voordat ik klaar ben voor de baby. Verder lijkt mijn buik opeens te zijn gekrompen en volgens mij heb ik een veel kleinere buik dan toen ik zwanger was van Lenn.

‘Waar is mijn buik?’

Oké, sommige mensen vinden mijn buik hartstikke groot. Maar kijk maar eens in het artikel waarin ik mijn buikfoto’s van het derde trimester laat zien, van mijn zwangerschap van Lenn. Best een verschil, volgens mij.

En de bekkenpijn is opeens minder!

Ik voel mijn bekken nog wel hoor, vooral als ik me omdraai in bed. Maar het gaat echt een stuk beter. Ik heb minder last van mijn bekken als ik loop en ook staan gaat veel beter.

De verloskundige wist wel waarom

Tijdens de controle bij de verloskundige afgelopen week vertelde ik het en zij was eerst ook wel verbaasd. Totdat ze aan mijn buik voelde. De baby blijkt al ingedaald te zijn en daardoor geeft haar hoofdje wat steun aan mijn bekken. En dat zorgt er ook voor dat mijn buik even wat minder lijkt te groeien. Allemaal helemaal niet erg, en toen ze het zei klonk het ook wel heel logisch. Ik had het alleen nog niet verwacht. Lenn daalde tijdens de weeën pas volledig in en Nomi is helemaal niet ingedaald. Toch weer grappig, die verschillen.

Wat ik allemaal nog moet doen

Inmiddels zijn we een heel eind met de babykamer. Het ziet er alleen nog niet uit… Mijn droogrek staat er nu, omdat Bart nog bezig is met de zolder. Verder staan er nog bakken met oude kleren van Nomi, die ook nog naar zolder moeten. Komt allemaal wel goed (hoop ik), ik moet alleen even geduld hebben.

Verder moeten alle babyspulletjes nog gewassen worden en moet ik nog even nadenken over een betere kastindeling. Aan de ene kant ben ik geneigd om meteen te beginnen met de wasjes, aan de andere kant wil ik het ook niet te vroeg doen. Ik wil namelijk niet dat de kleertjes al te lang in de kast liggen als de baby wordt geboren. Ik denk dus dat ik nog eventjes wacht.

En dan moet de babykamer nog gezellig gemaakt worden. Alle rommel moet weg en dan is het tijd voor de finishing touch. De gordijnen moeten nog opgehangen worden, er moet nog iets aan de muur en verder wil ik nog wat gezellige dingen neerzetten, in de boekenkast bijvoorbeeld. Maar goed, dat komt allemaal nog wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.