De datum van de keizersnede

datum keizersnede

Toen ik mijn eerste afspraak bij de gynaecoloog had, kreeg ik daarna meteen de datum van de keizersnede te horen. Dat had ik nog helemaal niet verwacht, bij Nomi hoorde ik de datum pas toen ik ruim 37 weken zwanger was. Nu al 2 weken eerder en ik vond het wel heel erg leuk, want nu is het aftellen echt begonnen!

‘Wanneer is de keizersnede dan?’

Ik kreeg al snel de vraag wanneer ‘Zusje’ wordt geboren. Maar dat houden we nog even geheim! Ik zit er niet zo op te wachten dat de hele wereld al weet wanneer ons kindje wordt geboren, er mag nog wel iets een verrassing blijven, toch?

Speculaties

‘Ze doen dat 2 weken voor de uitgerekende datum’, ‘Tegenwoordig doen ze dat niet meer voor de 39 weken’, ‘In dat ziekenhuis doen ze dat bij 39+4’. Er werd van alles gespeculeerd en daar was ik eigenlijk niet zo blij mee. Sommige dingen klopten totaal niet, en sommige dingen wel. Maar ik heb alles verwijderd, want we willen het gewoon graag even voor onszelf houden. Dus bij deze wil ik jullie vragen om er niks over te zeggen, vooral als je (uit ervaring) weet wanneer een keizersnede gepland wordt. Eén ding kan ik je wel zeggen, ze plannen een keizersnede hier inderdaad niet (zomaar) voor de 39 weken. Dus tenzij ze zelf besluit om eerder te komen, zal ik de 39 weken gewoon aantikken.

Oppas regelen

Het fijne van het weten van de datum, is dat we meteen oppas konden regelen. Nomi en Lenn gaan gezellig logeren bij opa en oma en daar kijken ze nu al naar uit. Het nadeel is alleen dat we de dag van tevoren pas weten hoe laat we in het ziekenhuis moeten zijn. Maar goed, als je moet wachten totdat een bevalling spontaan begint, weet je natuurlijk van tevoren helemaal niks.

En het kan nog steeds spontaan beginnen. Ik ga er zelf niet vanuit (Lenn zat bij 41+1 weken nog heerlijk rustig in mijn buik), maar ik hou er wel een klein beetje rekening mee. De spullen staan alvast klaar en ook voor Nomi en Lenn staat er een koffertje klaar.

Aftelkalender

Voor Nomi heb ik een aftelkalender gemaakt, zodat het voor haar iets duidelijker is wanneer haar zusje wordt geboren. Maar zij weet ook dat baby’s soms eerder komen. Eerst wilde ik haar dat helemaal niet vertellen, zodat ze zich daar niet druk over zou gaan maken. Maar als de baby dan wel eerder zou komen, zou dat voor haar opeens heel gek zijn. Daarom weet ze dat het kan, en dat ze dan gewoon naar opa en oma gaat (of dat oma bij ons komt, dat ligt een beetje aan het tijdstip enzo).

Anyway, jullie zullen dus vanzelf wel zien wanneer onze dochter wordt geboren. Waarschijnlijk kun je het als eerste lezen op Instagram, blogjes zullen later wel weer volgen 🙂

2 gedachten over “De datum van de keizersnede

  1. Tineke schreef:

    Tuurlijk hou je dat voor jezelf, lijkt mij meer dan logisch? Ik ben alleen maat spontaan en natuurlijk bevallen, lijkt mij best een raar idee dat je precies weet wanneer de baby komt. Succes met de laatste loodjes.

  2. Karin schreef:

    Vreselijk, dat raden wat mensen gaan doen. Ik werd twee keer ingeleid en sommigen konden het echt niet laten om de hele tijd te vragen wanneer. Als ik een uur niet reageerde op berichtjes waren ze gelijk alert. Natuurlijk houd je dat voor jezelf! Ik wens je alvast een voorspoedige bevalling en een goede start voor jullie kleine meisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.